Julkaistu 
Tuire Haverinen

Koulut nousivat keskustelun kärkeen toimitilaohjelman luonnoksen esittelyssä

Keskustan koululle löytyy sekä puolustajia että käytön lopettamisen kannattajia. Marianne Haverinen Keskustan koululle löytyy sekä puolustajia että käytön lopettamisen kannattajia.

Koulut puhututtivat Nurmeksen kaupungin toimitilaohjelman luonnoksen esittelytilaisuudessa tiistai-iltana. Vanhalle kaupungintalolle kokoontunutta yleisöä kiinnostivat muun muassa Keskustan koulun sisäilman tilanne ja koulun korjaustarpeet. Maija Laurinen-Czinege tiedusteli, aiotaanko koululla tehdä uusia sisäilmatutkimuksia. Koululla on tehty sisäilmatutkimuksia viimeksi viime vuosikymmenellä, jolloin koululta löytyi muun muassa sädesientä.

– On pakko, kun purkuvaihtoehto ei ole enää helposti mahdollinen, totesi ohjelmaa esitellyt isännöitsijä Harry Herranen viitaten Museoviraston lausuntoon.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kaisu Asikainen ihmetteli, miksi koulu, jossa koulunpito on lopetettu sisäilmaongelmien takia, on annettu harrastustoiminnan ja yhdistysten käyttöön. Hän halusi tietää, eikö Lehtovaaran koulua voisi enemmin höydyntää harrastusten toimipisteenä.

Herrasen mukaan Lehtovaaran koulun ongelmana on vanha lämmitysjärjestelmä, jonka korjaaminen maksaisi ja todennäköisesti nostaisi vuokria. Luonnoksessa koulu haluttaisiin myydä tai purkaa. Toisaalta myös Keskustan koulu vaatii mittavia ja kalliita remontteja, jos sen käyttöä aiotaan jatkaa pitkäaikaisesti.

– Kustannuksia pitäisi pystyä kompensoimaan. Tällä hetkellä Lehtovaaran koulun kustannukset saadaan katettua, mutta Keskustan koulu tuottaa roimasti tappiota kaupungille, Herranen kertoi.

Vanhan kauppalan asukasyhdistyksen nimissä puhunut Seppo Laaninen piti Keskustan koulun sijaintia parempana kuin Lehtovaaran koulun.

– Koulu kuuluu maisemaan. Koulua pitäisi lähteä kehittämään niin, että se on turvallinen.

Kommentoi

Hae sivuilta