Julkaistu 
Marianne Haverinen

Kasvikset ovat nousussa juhannuksen ruokalistalla, mutta ykkössuosikki on edelleen selvä

Kotigrilleihin kannetaan kaupasta edelleen makkaraa tasaisena virtana juhannuksena, mutta kasvistenkin käyttö on lisääntynyt. Maija Yrjölä Kotigrilleihin kannetaan kaupasta edelleen makkaraa tasaisena virtana juhannuksena, mutta kasvistenkin käyttö on lisääntynyt.

Makkarahan se on, järkähtämätön suomalaisten lempijuhannusruoka. Sama vastaus tulee kuin yhdestä suusta kolmelta nurmeslaiselta kauppiaalta.

– Sitä ei mikään syrjäytä. Raakamakkarat ovat tulleet uutena siihen mukaan, ja se on meilläkin lyömässä läpi, sanoo K-market Evästorin kauppias Pasi Korhonen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Hyvänä kakkosena tulevat grillilihat. Kana on kasvattanut suosiotaan possun kustannuksella, ja nauta pysyy tasaisesti kolmosena.

– Possun ribsit ovat kuitenkin selvästi nouseva tuote, kertoo Jukolan market- ja liikennemyymäläkaupan toimialajohtaja Pasi Huttunen.

Lihan rinnalle on kovaa vauhtia nousemassa vegaaniruoka. Nurmeksessa se ei vielä ole ehtinyt hitiksi asti, mutta viitteitä tulevasta antavat lomalaiset, etelän vegaanit.

– Kesällä vegaaniruokaan tulee merkittävä ostovoiman lisäys. Silloin toiseksi suurimmaksi asiakaskunnaksi nousee Helsingin osuuskaupan asiakkaat, Huttunen sanoo.

Jo ennen vegaanisen ruokavalion nousua kasvisten käyttö on selvästi lisääntynyt. Grillissä lihan rinnalla käytetään yhä enemmän kasviksia ja sieniä.

– Eikä lihan lisukkeeksi välttämättä enää keitetä perunoita, vaan tehdään salaatti, Huttunen sanoo.

K-market Koivukujan kauppias Pekka Harinen nostaa kasvistrendien lisäksi esille luomun ja gluteenittomuuden.

– Lisäksi sellainen helppouden ja nopeuden hakeminen on lisääntynyt. Haetaan valmiita ratkaisuja osastosta riippumatta.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Tänä syksynä on puhututtanut alaikäisten kuljettajien turvallisuus. Vuonna 2018 alaikäisten ajopoikkeuslupien hakeminen helpottui, jolloin lupahakemus...
Kuvittele kulkevasi betonielementeistä rakennetulla kerrostaloalueella kapeaa jalankulkijoille tarkoitettua väylää. On kuuma, mutta aurinkoa ei näy, k...
Tänään tiistaina 11. lokakuuta vietetään kansainvälistä tyttöjen päivää. Sen kunniaksi kirjoitan tänään tyttöydestä. Vielä muutama vuosi sitten olisin...