Julkaistu    |  Päivitetty 
Sari Sirkkiä-Jarva

Pikku-Kaarle kaupungin haltuun haikeissa tunnelmissa

Tuttu työmaaporukka tapaa luovutuskierroksen jälkeen enää toisissa yhteyksissä. Pikku-Kaarlen urakka on valmis, rakennus luovutettiin Nurmeksen kaupungille keskiviikkona. Sari Sirkkiä-Jarva Tuttu työmaaporukka tapaa luovutuskierroksen jälkeen enää toisissa yhteyksissä. Pikku-Kaarlen urakka on valmis, rakennus luovutettiin Nurmeksen kaupungille keskiviikkona.

Vaikka työmaapalavereja ja erilaisia tapaamisia on ollut säännöllisesti, Pikku-Kaarlen päiväkodin luovutustilaisuudessa toisilleen tutut rakennusalan ammattilaiset kohtasivat juhlallisissa merkeissä. Luovutustilaisuus pidettiin eilen keskiviikkona.

– Tunne on aina vähän haikeakin, tässä on kuitenkin toista vuotta oltu yhdessä hankkeen tiimoilta. Tietty joukko on ollut viikoittain koolla, kertoo urakasta vastanneen Rakennusliike Mustosen toimitusjohtaja Pekka Mustonen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Aikataulussa pysyttiin, budjetissakin pysyttiin. Pihamaalla on pieniä viimeisteltäviä kohtia. Terassin lasitukset tulevat vielä, ja asfaltin reunoja korjaillaan, multatäyttöjä tehdään muutamissa paikoissa. Ne kaikki korjataan ennen kuin lapset tulevat tänne, luettelee rakennuttajapäällikkö Jere Korhonen katsellessaan päiväkodin pihamaata.

Vanhan sairaalan purkaminen päiväkodin tontilta oli omanlaisensa osa Nurmeksen historiaa, nyt ympyrä sulkeutuu neljänkymmenen vuoden vatvomisen jälkeen. Puurakentamisen perintö on osa uuden päiväkodin henkeä.

– Karjalaisen perinteen vaaliminenhan on osa meidän varhaiskasvatuksen suunnitelmaamme. Kyllä tämä senkin kanssa osuu, kaupungin varhaiskasvatuksen aluejohtaja Tarja Lipponen pohtii jykeviä seiniä katsellessaan.

Kännykkäkuva toisensa jälkeen jää rakennushankkeessa alusta saakka mukana ollut arkkitehti Kimmo Heikkisen omaksi muistoksi Nurmeksen projektista. Heikkinen kiertää tiloja mietteissään.

– Ensin oli ajatuksia, ja niitä laitettiin paperille. Nyt ne ajatukset ovat sitten tässä, jännä nähdä, Heikkinen kertoo.

Kommentoi

Hae sivuilta