Julkaistu 
Sari Sirkkiä-Jarva

Nurmeksen uusi vuokratalo joutui ARA:n hampaisiin

Vuokrataloyhtiön puheenjohtaja Veli-Matti Hurskainen tutkailee uudisrakennuksen piirustuksia. Tontilla on vielä työmaakoppeja valmistuvan päiväkotityömaan jäljiltä. Sari Sirkkiä-Jarva Vuokrataloyhtiön puheenjohtaja Veli-Matti Hurskainen tutkailee uudisrakennuksen piirustuksia. Tontilla on vielä työmaakoppeja valmistuvan päiväkotityömaan jäljiltä.

Nurmeksen uusi vuokratalo odottaa luvattua korkotukipäätöstä. Puukerrostalo olisi kaikin puolin valmis hanke – vain ARA:n tukipäätös puuttuu.

– Me olemme esittäneet ARA:lle toiveen, että lainan korkotukipäätös saataisiin ennen kuin kaikki ARA:n väki karkaa lomille. Eli hyvässä lykyssä päätös voisi tulla näinä päivinä, arvelee Kiinteistö oy Nurmeksen Vuokratalot hallituksen puheenjohtaja Veli-Matti Hurskainen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

ARA pyysi ensimmäisiin suunnitelmiin muutoksia. Esimerkiksi asuntojen määrä pudotettiin 20:sta 16:een.

– Ensimmäiseen ARA-kierrokseen keväällä meni kuukausia, ja viimeisimmät uudistetut suunnitelmat jätettiin viime viikolla. Varmasti tämä etenee, mutta nyt tuntuu, että edetään tuskastuttavan hitaasti, Hurskainen sanoo.

Nurmeksen Vuokratalojen omarahoitusosuus talohankkeesta on viisi prosenttia koko investoinnista, tämän hetkisten laskelmien mukaan arviolta 150 000 euroa. Urakkakilpailuun ei tullut ainoatakaan hyväksyttävää tarjousta.

– Nyt edetään kilpailutuksen sallimalla hankintalain mukaisella suorahankintamenettelyllä, eli me olemme jatkaneet suunnittelua yhden urakoitsijatahon kanssa, Hurskainen kertoo.

Urakoitsija kantaa KVR-hankkeessa vastuun ja riskin suunnittelusta alkaen. Nurmeksen Vuokratalot on jatkanut yhteistyötä yhden rakennusurakoitsijan kanssa, mutta yrityksen nimeä Hurskainen ei paljasta.

– Pohjois-Karjalan ulkopuolelta ovat, mutta ihan naapurista. Urakkasopimusta ei meillä ole, mutta se tehdään ARA:n päätöksen jälkeen, Hurskainen jatkaa.

ARA:n päätöksen tultua vuokratalon rakentaminen etenee rivakasti. Talosuunnitelma ja rakentamistapa mahdollistaa haaveilun uusien asuntojen valmistumisesta jo keväälle 2019.

Kommentoi

Hae sivuilta