Julkaistu 
Sari Sirkkiä-Jarva

Katurin maksuttomuuskokeilu alkoi vilkkaasti – "Kerrankin iästä on jotain hyötyä"

Tuula Järvinen kiittää Katuri-kuski Sari Jussilaa hyvästä palvelusta. Sari Sirkkiä-Jarva Tuula Järvinen kiittää Katuri-kuski Sari Jussilaa hyvästä palvelusta.

Nurmeksen kaupunginhallituksen keväällä päättämä kokeilu maksuttomista Katuri-kyydeistä astui voimaan heinäkuun alusta, ja jo ensimmäinen viikko osoitti palvelun suosion. Katuria liikennöivän Olli Kairikon taksien vakiokuljettaja Sari Jussila kertoo, että kyytiläisiä on riittänyt jokaiselle päivälle.

– Ennätysvilkas viikko oli, ensimmäisinä päivinä ilmaiskyytiä hyödyntäneitä oli puolet tai vähintään kolmasosa kyyditettävistä, Jussila kertoo.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Maanantai on Katurille vilkas päivä muutenkin, mutta kokeilun myötä asiakasmäärä lisääntyi selvästi.

– Taisi olla lähempänä viittäkymmentä päivän asiakasmäärä, Jussila jatkaa.

Katuri-kyyti on kokeilujaksolla ilmainen yli 75-vuotiaille ja lapsille 12 ikävuoteen saakka. Maanantaiaamuna kyydissä istuneet iloitsivat, että kerrankin iästä on jotain hyötyä.

– Viime viikolla kysyttiin ikää, kerroin syntymäaikani, että riittäisikö, naurattaa 92-vuotias Veikko Ollilainen.

– Minä olisin toivonut, että olisi ikäraja 70. Silloin minäkin olisin päässyt ilmaiseksi, pohtii toinen kyytiläinen.

Katuri kiertää kohti Itäkaupunkia. Puheenaihe vaihtuu sujuvasti lapsiin ja lapsenlapsiin. Katurikyyti toimisi myös lasten kulkemisessa, mutta yllättävän harva hyödyntää mahdollisuutta.

– Nuoremmilla taitaa olla nykyisin mopot ja sen semmoiset, Elvi Korhonen pohtii.

– Viime viikolla kulki kaksi lasta maksuttomasti. Ei lapsia ja nuoria kulje kyydissä oikein muutenkaan. Ja ilta-aikaan, kun olisi harrastukset, Katuri ei enää aja, Sari Jussila kertoo.

Kommentoi

Hae sivuilta