Julkaistu    |  Päivitetty 
Sari Sirkkiä-Jarva

Poliisi tutkii kuolemantapausta Kotorannassa

Poliisi tutkii Kotorannan asukkaan kuolemaa. Pertti Meriläinen Poliisi tutkii Kotorannan asukkaan kuolemaa.

Poliisi on aloittanut kuolemansyyntutkinnan Valtimon Kotorannassa asuneen ja Joensuun keskussairaalassa sittemmin menehtyneen, alle 70-vuotiaan naisen kuolemasta. Poliisi sai tiedon asiasta 18. kesäkuuta.

– Pitää paikkansa, että Valtimolla on ollut kuolemantapaus, josta on kirjattu kuolemansyyntutkintanimikkeellä oleva poliisitutkinta-asia, kertoo rikoskomisario Simo Hämäläinen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Ylä-Karjalan tietojen mukaan nainen olisi löydetty saunasta.

– Tapahtumat liittyvät saunaan ja saunomistilanteeseen. Sen enempää en voi tapahtumista kertoa, poliisi tutkii asiaa, Hämäläinen myöntää.

Valtimon Kotorannasta ei kommentoida tapahtunutta eikä kuolemansyyntutkintaa. Johtajaylilääkäri Juha Mustonen Joensuun keskussairaalasta myöntää, että keskussairaalassa hoidettiin kesäkuussa naista palovamman takia. Potilas tuotiin hoidettavaksi Kotorannasta.

Rikoskomisario Simo Hämäläinen on vaitonainen yksityiskohdista, koska kyseessä on kuolemansyyntutkimus.

Voidaanko tapauksessa epäillä laiminlyöntiä hoitolaitoksen taholta?

– Kuolemansyyntutkinta on käynnistetty, mutta vielä ei ole käynnistetty rikostutkintaa. Tämä on ihan normaalia poliisin toimintaa kuolemansyytapauksissa. Käytännössä aina myös arvioidaan, onko asiassa syytä epäillä rikosta tai sitä, olisiko rikos laiminlyönti, tuottamuksellinen teko tai tahallinen rikos, Hämäläinen kertoo.

– Tarkempiin yksityiskohtiin en ota kantaa. Alustavia tietoja saataneen elokuussa.

 

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Makoilin juuri tuttuun tapaani punkassa. Sain viestin kotirintamalta, että autoni vakuutusmaksut täytyisi maksaa. Vuoden vaihtuessa olen alkanut ottam...
Vaikka olen elänyt koko elämäni 2000-luvulla, suurin osa lapsuuteni saduista päättyi sanoihin "Ja he elivät elämänsä onnellisina loppuun saakka". Mitä...
Tarkastellessani keskustelua joulusta ja sen herättämistä tunteista sisäinen keittiöpsykologini pääsee valloilleen. Hiljaa mielessäni leikin oman eläm...