Julkaistu    |  Päivitetty 
Sari Sirkkiä-Jarva

Vainajan tytär täsmentää Ylä-Karjalalle äidin vammojen syntyneen saunassa

Ylä-Karjala haastatteli poliisin ja sairaalan edustajaa tiistaina liittyen Kotorannan asukkaan kuolemansyyntutkimukseen. Keskiviikkona verkkouutisen julkaisun jälkeen Ylä-Karjalan toimitukseen otti yhteyttä vainajan tytär. Perhe teki tutkintapyynnön asiasta tuoreeltaan 18. kesäkuuta.

– Liikuntaesteinen äitimme oli ollut saunotettavana suihkutuolissa. Alustavan ruumiinavausraportin mukaan hänellä oli laajoja palovammoja sisäelimissä ja keuhkoissa asti, tytär kertoo.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Meille kerrottiin, että häntä olisi saunotettu 10 minuuttia 77-asteisessa saunassa mutta vammojen laajuus kertoo täysin toista, tytär jatkaa.

Naista hoidettiin ensin Joensuussa pari päivää, jonka jälkeen hänet siirrettiin Espooseen Jorvin palovammakeskukseen. Hän oli ollut tajuissaan ambulanssin saapuessa Valtimolle mutta hoidon aikana hän oli nukutettuna. Sairaalassa nainen oli siteiden peitossa. Perhe ei pystynyt puhumaan naisen kanssa eikä hänen vammojaan voinut nähdä ennen kuin vainajan tunnistamisen yhteydessä.

– Äiti oli palanut pahoin, ei häntä olisi tunnistanut, tytär kertoo.

Oikeuslääketieteellinen tutkimus varmistaa kuolemansyyn, lopullisessa raportissa kestänee kuukausia. Tyttären tietojen mukaan poliisi ei ole tutkinut onnettomuuden tapahtumapaikkaa, Kotorannan saunaosastoa. Tiistaina rikoskomisario Simo Hämäläinen kertoi, että kuolemansyyntutkinnassa on tehty alustavia puhutuksia.

Kommentoi

Hae sivuilta