Julkaistu    |  Päivitetty 
Tuire Haverinen

Lämpöaalto ajoi ihmiset uimarannoille – "Tänne mahtuu mukavasti"

Sanni Kokkonen valmistautuu pulahtamaan muiden joukkoon Nurmeksen satamassa. Vedessä kisailevat Saana Kokkonen (vas.) ja Alina Haverinen. Tuire Haverinen Sanni Kokkonen valmistautuu pulahtamaan muiden joukkoon Nurmeksen satamassa. Vedessä kisailevat Saana Kokkonen (vas.) ja Alina Haverinen.

Lämmin, jopa helteinen sää on hellinyt Nurmesta jo yli viikon, mikä on näkynyt myös uimarannoilla. Ensimmäiset viilennystä etsivät ovat saapuneet rannoille jo aamusta, ja uimareita ja auringonpalvojia on riittänyt iltamyöhään asti.

Nurmeksen sataman rannalla kuuluu perjantaina aamupäivästä loisketta ja naurua, kun Eveliina Kokkonen, Sanni Kokkonen, Saana Kokkonen, Nuppu Tuovinen ja Alina Haverinen kisailevat vedessä. Tytöt ovat ehtineet tunnin pulikoimisen aikana kerätä laiturille ison kasan pohjasta noudettuja kiviä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Niihin on ärsyttävää törmätä, Eveliina toteaa.

– Voisiko joku auttaa? Tämä on ihan jättimäinen, Alina pyytää, ja yhteisvoimin suuri kivi saadaan kammettua laiturille.

Peetu Kauppinen, 2, keräilee myös kiviä Nurmeksen satamassa. Uimaan selvästi tekisi mieli, mutta vielä Peetu ei ole muuta kuin seissyt sääriin asti ulottuvassa vedessä. Mukana rannalla on äiti Pia Kauppinen.

– Ihanat kelit on, ihana nauttia aurinkoisista keleistä, kun kesäloma on alkanut. Olemme Espoosta ja tulimme tänne kesäloman viettoon, kun Peetun vaarilla on täällä kesäpaikka. Tänne myös mahtuu mukavasti. Jos menisi Espoon rannoille, ne olisivat ihan täynnä, Pia Kauppinen kertoo.

Peetu kertoo veden olevan lämmintä ennen kuin juoksee taas takaisin veteen.

– Peetu on jo tottunut veden lämpötilaan. Minä pysyttelen vielä rannalla, Pia Kauppinen naurahtaa.

 

Kommentoi

Hae sivuilta