Julkaistu 
Anu Saarelainen

Lokkiharjun uimakielto purettiin

Lokkiharjun uimaranta oli uimakiellossa torstaina. Kielto on jo kumottu. Pertti Meriläinen Lokkiharjun uimaranta oli uimakiellossa torstaina. Kielto on jo kumottu.

Lokkiharjulle uimaan pyrkineet valtimolaiset törmäsivät torstaiaamuna uimakieltokylttiin. Uimakielto oli voimassa yhden päivän, nyt uiminen on Lokkiharjun uimarannalla jälleen turvallista.
Valtimon tekninen johtaja Ari Jaaranen kertoo, että kielto asetettiin, koska yksi ihminen oli satuttanut vedessä jalkansa. Veden alla epäiltiin olevan polkupyörä tai jotakin rautaromua. Sukeltaja tarkasti paikan.
– Mitään isompaa romua ei veden alta löytynyt, Jaaranen kertoo.
Nurmeksessa uimareita on puhuttanut sinilevää, jota on ollut ainakin Bomban uimarannalla. Torstaina terveystarkastaja vei rannalle varoituksen sinilevästä, mutta uimakieltoa paikalla ei asetettu. Perjantaihin mennessä sinilevä oli rannasta jo haihtunut sateen ja tuulen vaikutuksesta.
– Sinilevä voi tulla ja myös häviää nopeasti, muistuttaa vs. terveystarkastaja Marko Sahioja.
Terveystarkastajalle on ilmoitettu myös Kuokkastenkosken uimarannalta mahdollisesta alkavasta sinileväkasvustosta.
Vapaa-aikasihteeri Armi Laukkanen on käynyt tarkastamassa pohjoisten kylien uimarantojen yleistä kuntoa. Tarkastuskierros kattoi Kuohatin, Ylilkylän, Mujejärven, Petäiskylän ja Kuokkastenkosken uimarannat. Laukkasen mukaan rannat ovat ihan hyvässä kunnossa, mutta ensi kesäksi on tarkoitus kohentaa muun muassa ilmoitustauluja.  

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta