Julkaistu 
Henri Jokela

Mähköntien remontti viivästyi Porokylässä – vaikuttaa koululaisliikenteeseen

Mähköntien remontti on aikataulustaan myöhässä. Henri Jokela Mähköntien remontti on aikataulustaan myöhässä.

Porokylän koululle johtavan Mähköntien katuremontti ei ehdi valmistua ennen koulujen alkua. Mähköntietä korjataan Kynsiniemenkadulta Timolantielle noin 450 metrin matkalta.

Työt ovat kuitenkin viivästyneet suunnitellusta. Kuntatekniikan mestari Jorma Huttunen sanoo, että tällä hetkellä katutyömaalla vaihdetaan massoja, eli maasta kaivetaan pois savea, joka korvataan toisella täyttöaineksella. Savikkoa on kuitenkin ollut paksummalti kuin alunperin oli arvioitu.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Huttunen toteaa, että tieremontin on tarkoitus olla valmis syyskuun loppuun mennessä. Alkuperäisen suunnitelman mukaan Mähköntien piti olla avoin liikenteelle koulujen alkuun mennessä.

– Uusia vesijohtoja on asennettu, ja pääosin kaikki likavesiviemäritkin on asennettu. Uusia sadevesilinjojakin rakennettaan, Huttunen luettelee työmaan tämän hetkistä tilannetta.

Mähköntie on remontin vuoksi suljettu liikenteeltä lähes kokonaan. Jorma Huttunen myöntää, että liikenteen estymisen takia osa Mähköntien asukkaista on osittain jäänyt mottiin.

Mähköntien korjausurakka vaikuttaa myös Porokylän koululle suuntautuvaan liikenteeseen. Huttunen kertoo, että kevyttä liikennettä varten on tehty lupa-anomus, jossa kouluun kulkeva kevyt liikenne ohjataan 75-tien kautta ja tilapäisestä kevyen liikenteen liittymästä koulun pihaan. Autolla koululle pääsee toistaiseksi Timolantien kautta.

Porokylän koulusta toivotaan, että koululaisia autolla kyyditsevät huoltajat jättäisivät oppilaat päiväkodin pihaan Mähköntien liikenteen vähentämiseksi. Koulukyyditysautot voivat toistaiseksi edelleen tuoda oppilaat normaalisti Mähköntien pysäkille.

Kommentoi

Hae sivuilta