Julkaistu 
Heikki Rissanen

Kuokkastenjärven uittopaikka heräsi eloon – talven tuhopuut lähtevät viimeiselle matkalleen

Uittoesimies Matti Parviainen uskoo, että uitto ei jää kertalunteiseksi. Heikki Rissanen Uittoesimies Matti Parviainen uskoo, että uitto ei jää kertalunteiseksi.

Viime talven lumituhopuiden korjuu herätti Pielisen perinteisimpiin uittopaikkoihin lukeutuvan Kuokkastenjärven uittopaikan henkiin vuosia kestäneen hiljaiselon jälkeen.

Talven aikana, joulu–maaliskuussa, kuitupuuta on ajettu pudotuspaikan laaniin noin 15 000 kuutiometriä. Puu on valtaosin metsänhoitoyhdistyksen kautta yksityismetsistä sekä sähkölinjojen raivauksilta korjattua puuta. Kasa karttuu vielä UPM:n savotoilta noin 2 000–3 000 kuutiometrillä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Tämä on uiton uusi tuleminen Kuokkasella, iloitsi puun niputtamisesta, pudottamisesta ja lautaksi kokoamisesta vastaavan Fin-Terpuun uittoesimies Matti Parviainen, kun ensimmäiset niput pulahtivat veteen maanantaiaamuna.

Puuta ajetaan laanista kahdella rekka-autolla noin tuhannen kuutiometrin päivävauhtia veteen. Laani tyhjenee kahdessa viikossa, ja lautta on valmiina uitettavaksi viikolla 34. Tuolloin lautta on kasvanut lopulliseen mittaansa, noin 700 metriä pitkäksi ja reilut 30 metriä leveäksi. Kun hinausvaijerilla on pituutta satakunta metriä, koko komeudelle karttuu mittaa noin 800 metriä.

Kuokkaselta lautta uitetaan Lappeenrantaan UPM:n Kaukaan sellu- ja paperitehtaalle, jonne uittomatkaa karttuu noin 450 kilometriä, ja perille lautta saapuu noin kahden kilometrin tuntivauhdilla reilussa kolmessa viikossa. Kun lasketaan 60 kuutiometrin autokuormissa, 18 000 kuution lautta vastaa noin 300 rekkakuormallista.

– Uitto on kustannustehokasta kaikille osapuolille. Maantiekuljetuksiin verrattuna uitto on kolmanneksen edullisempaa. Uitosta hyötyvät myös metsänomistajat, kun tuhopuu saadaan nopeasti metsästä pois, Parviainen listaa vesikuljetuksen eduiksi.

Kommentoi

Hae sivuilta