Julkaistu 
Marianne Haverinen

Järjestöilta kokosi aktiivit saman pöydän ääreen – "Ideoita pulppusi"

Nurmeksen järjestöillassa yhdistysaktiivit jakoivat innoissaan ideoitaan yhteistyön kehittämisestä. Marianne Haverinen Nurmeksen järjestöillassa yhdistysaktiivit jakoivat innoissaan ideoitaan yhteistyön kehittämisestä.

Nurmeslaiset yhdistysaktiivit kokoontuivat tiistaina kirjaimellisesti saman pöydän ääreen. Eri pöytäryhmissä mietittiin kuumeisesti, miten yhdistykset voisivat lisätä yhteistyötä ja mitä tarjottavaa niillä olisi toisilleen.

Ideoita pulppusi. Moni yhdistys tarjoutui järjestämään ohjelmaa muiden yhdistysten tapahtumiin, kuten virkistyspäiviin.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Taideyhdistys voi tarjota välineitä taiteen tekemiseen, Zonta-kerho pystyy tarjoamaan rahoitusta tyttöjen ja naisten toimintaan, kennelkerho voi järjestää koiranäytöksiä ja nivelpiiri on järjestänyt asiantuntijaluentoja, Kati Lipponen luetteli pöytäryhmänsä kokoamia tarjouksia.

Muista pöytäryhmistä nostettiin esiin mahdollisuuksia muun muassa karaokeiltoihin, häkämittauksiin, käsityönäytöksiin ja järjestyksenvalvontaan.

– Tekisivätkö yhdistykset vaihtokauppaa, vai olisivatko palvelut korvauksellisia? Mietittiin, että oravannahkakauppaa voisi kyllä tehdä, Reeta Rönkkö kertoi pöytänsä pohdintoja.

Palveluohjaaja Teija Simosen järjestämässä ensimmäisessä järjestöillassa tuli vahvasti esille, että yhteistyölle on halukkuutta. Erityisesti yhteistyöstä nähtiin hyötyä tapahtumien, retkien ja tilaisuuksien järjestämisessä. Vähintäänkin yhdistykset toivoivat yhteistä suunnittelukalenteria, jotta päällekkäisyyksiltä vältyttäisiin.

– Minulle voi ilmoitella suunnitelmia ja kysyä muiden suunnitelmista, hän vinkkasi.

Simonen aikoo myös aloittaa uutiskirjeiden lähettämisen yhdistyksille kerran kuukaudessa. Hän pyytää yhdistyksiä tiedottamaan hänelle tapahtumista, tarpeista ja suunnitteilla olevista asioista, jotka voivat kiinnostaa muita yhdistyksiä.

Kommentoi

Hae sivuilta