Julkaistu 
Anu Saarelainen

Perhekahvila vaarassa joutua nukkumaan

Tanja Honkanen on yksi Perhekahvilan vetäjistä. Kuvassa mukana hänen poikansa Jaakko Salmela ja Tommi Salmela. Anu Saarelainen Tanja Honkanen on yksi Perhekahvilan vetäjistä. Kuvassa mukana hänen poikansa Jaakko Salmela ja Tommi Salmela.

MLL:n Nurmeksen yhdistys etsii tehokampanjalla uusia aktiiveja pyörittämään toimintaa. Jos toimijoita ei löydy, yhdistys on pantava nukkumaan.

Tilanne tarkoittaa sitä, että Nurmeksen perhekahvilan tulevaisuus on epävarma. Kahvilaa ei voi pyörittää, jos MLL:n yhdistyksellä ei ole hallintoa. Kaikki nykyisen hallituksen jäsenet ovat vetäytymässä toiminnasta pois tämän vuoden lopussa, eikä uusien aktiivien löytäminen ole helppoa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Vaikuttaa siltä, että hallitukseen lähtemistä vähän pelätään, mutta yksin siinä ei tarvitse jäädä. Ainakin meillä on ollut hyvä porukka hallituksessa. Vastuuta on jaettu, sanoo luopuvan hallituksen puheenjohtaja Anne Korhonen.

Hän itse on ollut MLL:n toiminnassa mukana jo 12 vuotta. Myös muut hallituksen jäsenet ovat olleet jo pitkään mukana ja ovat nyt luopumassa tehtävistään palattuaan työelämään. Hän itse aikoinaan epäröi hallitukseen lähtemistä, mutta ei ole koskaan sitä katunut.

– Toivon, että saamme hallitukseen uusia toimijoita, ehkä pienten lasten äitejä, joilla pulppuaa uusia ideoita. Eikä toiminnan tarvitse välttämättä olla kovin suurta, Korhonen sanoo ja toivoo, että ainakin perhekahvila jatkuisi.

MLL:n Nurmeksen yhdistys pyörittää Perhekahvilaa kahtena perjantaina kuukaudessa.

– Täällä lapset leikkivät ja äidit juttelevat. Täällä saa vertaistukea, ja joskus meillä on myös vierailijoita ja teemoja, mutta mihinkään ei ole pakko osallistua, kertoo perhekahvilan vetäjiin kuuluva Tanja Honkanen yksivuotias Jaakko Salmela sylissään.

Kommentoi

Hae sivuilta