Julkaistu 
Marianne Haverinen

Valtimolla halutaan nopea kuntaliitosselvitys Nurmeksen kanssa

Kunnanjohtaja Leena Mustonen ja valtuuston puheenjohtaja Ilona Alhoniemi istuivat vieretysten tänään kunnanvaltuuston kokouksessa. Marianne Haverinen Kunnanjohtaja Leena Mustonen ja valtuuston puheenjohtaja Ilona Alhoniemi istuivat vieretysten tänään kunnanvaltuuston kokouksessa.

Valtimon valtuustossa jätettiin tänään valtuustoaloite kuntaliitosselvittelyjen välittömästä käynnistämisestä Nurmeksen kanssa. Aloitteen allekirjoitti 18 valtuutettua kaikkiaan 21:sta valtuutetusta. Mukana ovat kaikki keskustan, sosialidemokraattien, vihreiden ja kristillisdemokraattien valtuutetut. Ainoastaan vasemmistoliitto ja perussuomalaiset eivät ole aloitteen takana.

Valtuusto myös esitti äänestyksen jälkeen, ettei kuntaan valittaisi uutta kunnanjohtajaa Leena Mustosen tilalle. Hän on irtisanoutunut tehtävästään 28. helmikuuta alkaen. Valtuuston kannanotto ei kuitenkaan ollut lainvoimainen päätös, sillä kunnanhallitus oli aiemmin päättänyt jättää kunnanjohtajan rekrytointiin liittyvät asiat pöydälle. Valtuuston puheenjohtaja Ilona Alhoniemi selittää, että näin toimien kunnanhallitus jättää itselleen takaportin palata kunnanjohtajan valintaan, jos Valtimo saa pakit Nurmekselta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Ensimmäisenä kuntaliitosaloitteen allekirjoittanut Alhoniemi taustoittaa, että liitospohdintoihin ryhdyttiin kunnan talousvaikeuksien vuoksi. Ensi vuodelle on monista eri syistä paineita korottaa reippaasti veroprosenttia.

Valtimolla toivotaan, että edellisissä vuoden 2014 kuntaliitosneuvotteluissa laaditut selvitykset olisivat vielä edes osittain päteviä. Siten neuvottelut voisi hoitaa nopeallakin aikataululla.

- Nyt meillä on kaikista paras ja osaavin henkilöstöresurssi syksyn ajan käytettävissä, kun Leena on vielä töissä, Alhoniemi perustelee kiirettä.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Makoilin juuri tuttuun tapaani punkassa. Sain viestin kotirintamalta, että autoni vakuutusmaksut täytyisi maksaa. Vuoden vaihtuessa olen alkanut ottam...
Vaikka olen elänyt koko elämäni 2000-luvulla, suurin osa lapsuuteni saduista päättyi sanoihin "Ja he elivät elämänsä onnellisina loppuun saakka". Mitä...
Tarkastellessani keskustelua joulusta ja sen herättämistä tunteista sisäinen keittiöpsykologini pääsee valloilleen. Hiljaa mielessäni leikin oman eläm...