Julkaistu    |  Päivitetty 
Marianne Haverinen

Nurmeksessa suhtaudutaan suopeasti Valtimon kuntaliitoskeskusteluun – "Meillä ei ole mitään tarvetta lähteä pullistelemaan"

Voi olla, että Nurmeksen ja Valtimon rajakyltit seisovat paikallaan enää ensi vuoden ajan. Risto Kuittinen Voi olla, että Nurmeksen ja Valtimon rajakyltit seisovat paikallaan enää ensi vuoden ajan.

Nurmeksen johtavat luottamushenkilöt suhtautuvat myönteisesti Valtimon avaamaan kuntaliitoskeskusteluun.

Sekä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Matti Kämäräinen (kesk.) että valtuuston puheenjohtaja Anni Savolainen (sd.) ovat ottaneet asiaan pehmeän linjan. Molemmat myöntävät, että asetelma on kääntynyt Valtimolle epäedulliseksi, mutta Nurmeksen ei pidä käyttää sitä liiaksi hyväkseen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

 Tässä ei tehdä enää kahden kunnan kuntaliitosta, vaan Valtimoa liitetään Nurmekseen, Savolainen kuvaa asetelman muuttumista.

– Meillä ei ole kuitenkaan mitään tarvetta lähteä pullistelemaan. Jos Nurmeksen olisi pakko liittyä johonkin toiseen kuntaan, toivoisi, ettei tarvitsisi tuntea olevansa kerjuulla. Toivon reilua ja avointa neuvottelua, Savolainen sanoo.

Niin ikään Kämäräinen toivoo, etteivät kuusi vuotta sitten Valtimon antamat rukkaset vaikuttaisi neuvotteluihin.

– Sellainen jälkiviisaus on tyhmää politiikkaa. Aina on katsottava eteenpäin. Sen ajan valtuutetut toimivat sen tiedon mukaan.

Kämäräinen arvioi, että ensimmäiset vuodet yhteisenä kuntana olisivat taloudellisesti vaikeita, mutta pitkässä juoksussa liitos kääntyisi Nurmeksenkin eduksi.

– Me saavutamme imagovoiton, jos osaamme hoitaa tämä hyvin. Myös väkiluku kasvaa jonkin verran. Uskon, että meidän painoarvomme maakunnan sisällä nousee rakentavana yhteistyökumppanina, Kämäräinen pohtii.

Anni Savolaisen puolestaan kannattaa liitosta enimmäkseen sen takia, että nyt on vielä varaa valita. Yllätyksenä valtimolaisten aloite ei tullut. Savolaisen mukaan yllättävää oli lähinnä se, kuinka yksimielisiä valtimolaiset ovat ja kuinka nopeasti he haluavat lähteä neuvottelemaan.

Mitä mieltä olet kuntaliitoksesta? Voit kertoa mielipiteesi Ylä-Karjalan kyselyssä.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Viime talvena asunnossani oli hämähäkki. Sen huomasi ensimmäisenä veljeni, joka osoitti seinällä killuvaa ötökkää vierailunsa lopuksi. Mikäs siinä, aj...
Olen nyt ollut vuoden verran virallisesti joensuulainen. Blogini alkuperäinen teema olikin muutto ja uuteen arkeen sopeutuminen. On siis tilannekatsau...
Vanhaksi ehdin, ennen kuin tulin käyneeksi Tornionlaaksossa ajan kanssa. Kun tilaisuus tuli, pääsin tutustumaan ihan toisenlaiseen todellisuuteen. Kor...