Julkaistu 
Tuire Haverinen

Kuraattoripalveluista nousi huoli Ylä-Karjalassa – Siun sotelle vetoomus palvelujen säilyttämisestä

Vetoomus kuraattoripalvelujen säilyttämisestä on välitetty Siun sotelle. Tuire Haverinen Vetoomus kuraattoripalvelujen säilyttämisestä on välitetty Siun sotelle.

Siun sote aikoo vähentää peruskoulujen kuraattoripalveluja Ylä-Karjalassa. Asia on herättänyt huolta nuorten parissa työskentelevien keskuudessa, ja Nurmeksen ja Valtimon monialainen ohjaus- ja palveluverkosto on lähettänyt Siun sotelle vetoomuksen kuraattoripalvelujen säilyttämisestä. Verkosto koostuu alueen nuorten kanssa toimivien ja nuorisotyön palveluja tuottavien tahojen edustajista.

– Kouluilla tarvitaan muitakin aikuisia kuin opetushenkilökuntaa. Kuraattoripalveluja ei ole ollut täällä kauaa, mutta palvelu on alkanut tulla tutuksi ja moni on alkanut käyttää sitä. Olisi tärkeää, että palvelu säilytettäisiin nykyisellä tasolla, sanoo verkoston puheenjohtaja, Nurmeksen vapaa-aikasihteeri Armi Laukkanen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Siun sote aikoo vetoomuksen mukaan vahvistaa varhaisen tuen mallia Ylä-Karjalassa palkkaamalla yhden psykologin ja yhden sosiaaliohjaajan. Kumpikin työskentelisi perheneuvolassa, ja resurssit otettaisiin vähentämällä kuraattoripalveluita peruskouluissa.

Vetoomuksessa todetaan kuitenkin, että varhaisen tuen työntekijöitä tarvitaan kouluilla, jossa he ovat nuorten tavattavissa ja pystyvät reagoimaan akuutteihinkin tilanteisiin.

– Kuraattorit pystyvät kouluilla ennaltaehkäisemään monia asioita, jolloin perheneuvolan palveluita ei välttämättä tarvittaisikaan, Laukkanen toteaa.

Kommentoi

Hae sivuilta