Julkaistu    |  Päivitetty 
Anu Saarelainen

Känkkäälässä vietettiin rautatieterminaalin avajaisia

Terminaalin avajaisissa nauhan leikkasivat projektipäällikkö Antti Koski Liikennevirastosta, aluesuunnittelupäällikkö Pasi Pitkänen maakuntaliitosta ja kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja Mikko Meriläinen. Anu Saarelainen Terminaalin avajaisissa nauhan leikkasivat projektipäällikkö Antti Koski Liikennevirastosta, aluesuunnittelupäällikkö Pasi Pitkänen maakuntaliitosta ja kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja Mikko Meriläinen.

Känkkäälään eli Vihreän teollisuuden alueelle valmistunut rautatieterminaali avattiin juhlallisesti käyttöön. Känkkäälään valmistui sekä Liikenneviraston puunkuormauspaikka että kaupungin omistama teollisuusraide. Ratapiha, raiteet ja liikenneyhteydet ratapihalle maksoivat yhteensä noin neljä miljoonaa euroa, josta Liikenneviraston osuus oli kaksi miljoonaa euroa ja kaupungin miljoona euroa kuten myös maakuntaliiton.

– Edessämme olevaa rautatieterminaalia ei olisi syntynyt ilman Nurmeksen kaupungin ja lukuisten viranomaistahojen ja toimijoiden sekä yritysten esimerkillistä yhteistyötä. Vihreän teollisuuden alue ja rautatieterminaali molemmat osoittavat samaan suuntaan, vaikka niillä on omat roolinsa, sanoi avajaispuheen pitänyt aluesuunnittelupäällikkö Pasi Pitkänen Pohjois-Karjalan maakuntaliitosta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Pitkäsen mukaan tehtyjen investointien vaikutukset ovat suuret. Suunnitelmien ja tehtyjen tutkimusten mukaan Nurmeksen bioteollisuusalueen tuleva työllistävä kokonaisvaikutus on 281 henkilötyövuotta, josta metsätalouden osuus on 124 henkilötyövuotta.

– Junaliikenne vähähiilisenä kuljetusmuotona on parhaita ja kestävimpiä ratkaisuja liikenteeseen. Voidaankin sanoa, että Nurmeksen rautatieterminaali on investointi myös vähähiilisen tulevaisuuden puolesta, Pitkänen sanoi.

Liikenneviraston puunkuormauspaikalla juniin lastataan raakapuuta. Kaupungin teollisuusraide on käytettävissä kaikkien toimialojen kuljetuksiin.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...
Tajusin vasta tänään, että tämä kalenterihan menee ihan nurinperin ja väärinpäin. Olen tässä höpissyt koristeista ja joulunrauhasta ja kuusista ja tie...