Julkaistu 
Henri Jokela

Juuriltaan nurmeslainen Johanna Lappalainen loppusuoralla Idolsissa – "Apua, mitä täällä tapahtuu!"

Johanna Lappalaisen tulkinta vakuutti tuomarit. Saku Tiainen / Nelonen Media Johanna Lappalaisen tulkinta vakuutti tuomarit.

"Sinä selvisit ja kelpaat kelle vaan" Johanna Lappalainen tulkitsee herkällä otteella Juha Tapion kappaletta Kelpaat kelle vaan. Vahva tulkinta sulatti yleisön sydämet ja toi Lappalaiselle jatkopaikan kahdeksan parhaan joukkoon Idols-laulukilpailussa.

Lappalaisen unelmissa on tehdä musiikista ammatti. Tärkeintä on päästä tekemään ja esittämään musiikkia ympäri Suomea. Tie musiikin ja laulamisen pariin alkoi lapsuudesta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Muistikuvat ensimmäisistä lauluista kuljettavat Lappalaisen Nurmekseen isotädin luokse Petäiskylän liepeille. Hän kertoo vanhempiensa olevan kotoisin Helsingistä, mutta isänisä, isänäiti ja äidinäiti ovat Nurmeksesta, samoin poikaystävä.

– Siellä vietin myös monta kesää. Muistan, että isotäti lauloi paljon, ja minä aloin sitten laulamaan mukana. Muistelisin, että hänellä oli jokin laulukirja, ja minä osasin jo lukea. Lauloin välillä ulkoportailla ja välillä pihan viinikellarin katolla, Lappalainen muistelee iloisesti.

– Joku kun kulki ohi, mummo tai isotäti, niin he jäivät aina kuuntelemaan, ja minä sitten esiinnyin heille. Kuvittelin olevani keikalla tai musiikkivideolla, hän jatkaa.

Lapsuuden kuvitelmakeikoilta matka vei lopulta Idolsin koelauluihin.

– Se oli ympäripyöreä päivä, sillä olin viimeisessä koelauluryhmässä. Vasta illalla pääsin laulamaan. Koko päivä meni jännityksessä, mutta sitten jännitys hävisi, kun olin jo aika väsynyt. Sitten yht'äkkiä olinkin siinä tuomareiden edessä, ja että apua, mitä täällä tapahtuu! Lappalainen kertaa päivän tapahtumia naurun säestyksellä.

– Sitten kun lopetin ja avasin silmäni, niin tuomarien ilmeet näyttivät siltä, että olen pääsemässä jatkoon.

Lappalaisen taival Idolsissa on katkolla seuraavan ensi viikon keskiviikkona. Kilpailulähetystä voi seurata Neloselta.

Kommentoi

Hae sivuilta