Julkaistu    |  Päivitetty 
Tuire Haverinen

Omakotitalo tuhoutui tulipalossa Pitkällämäellä – tulipalopaikalla oli neljä toisistaan erillään olevaa syttymäpaikkaa

Pelastuslaitos sammuttamassa Pitkänmäen rakennuspaloja. Marianne Haverinen Pelastuslaitos sammuttamassa Pitkänmäen rakennuspaloja.

Pitkällämäellä Nurmeksessa ennen puoltapäivää tuleen syttynyt omakotitalo tuhoutui asuinkelvottomaksi. Myös viereiset, erillään olleet varastorakennukset ja naapurin puolella ollut puupino tuhoutuivat täysin. Palopaikka sijaitsee Kuopiontien ja Pitkänmäentien risteyksen tuntumassa.

Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle talo ja muut rakennukset sekä puupino olivat jo tulessa, eikä niiden pelastamiseksi ollut palomestari Sami Meriläisen mukaan enää mitään tehtävissä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Purimme kaikki vesikattorakenteet, jotta pääsimme sammuttamaan talon yläpohjaa, mutta yläpohja ja vesikattorakenteet tuhoutuivat täysin. Muuten talo kärsi merkittäviä vesi-, savu- ja palovahinkoja, Meriläinen kertoo.

Talo oli noin 150-neliöinen, osittain puurakenteinen ja rakennettu 1980-luvulla. Henkilövahingoilta palossa säästyttiin, sillä talo oli palon sattuessa Meriläisen mukaan asumaton.

– Jotain huonekaluja siellä oli, mutta käsittääkseni talo oli asumaton.

Varastorakennuksissa oli muun muassa moottorikäyttöisiä ajoneuvoja, jotka tuhoutuivat palossa.

Palon syttymissyytä ei vielä tiedetä, mutta poliisi tutkii sitä. Sami Meriläisen mukaan jotain voi päätellä siitä, että neljä täysin erillään ollutta kohdetta paloivat yhtä aikaa ja nopeasti.

– Paikka on kuitenkin keskeinen, ja siinä on naapureita lähellä, mutta kun tulimme paikalle heti hälytyksen saatuamme, kaikki oli jo tulessa. Paloasemalta ei palopaikalle ole kilometriäkään. Tulen on pitänyt syttyä aika rajusti, että se on päässyt sellaiseen pisteeseen.

Hälytyksen palosta antoivat naapurit.

Palot on nyt saatu sammutettua, mutta pelastuslaitoksen henkilöstö jatkaa paikalla vielä jälkisammutustöitä ja jälkivartiointia sekä purkaa lisää talon välipohjarakenteita.

Päivitystä aiheesta: http://www.ylakarjala.fi/uutiset/item/1877-pitkanmaen-tulipalo-sytytettiin-todennakoisesti-tahallaan

Kommentoi

Hae sivuilta