Julkaistu 
Marianne Haverinen

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkoi verkkaisesti – "Vähän sammutetuilla lyhdyillä mennään"

Vaalitoimitsija Aira Nevalainen neuvoo Maija Piirosta äänestystietojen täytössä. Marianne Haverinen Vaalitoimitsija Aira Nevalainen neuvoo Maija Piirosta äänestystietojen täytössä.

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkoi tiistaina. Nurmeksessa seurakuntakeskuksella kävi ensimmäisenä äänestyspäivänä äänestämässä 52 ihmistä, ja Kyrölän ja Nurmes-kodin äänestystilaisuudesta irtosi 24 ääntä.

– Olettaisin, että suurin piirtein samalla tavalla alkoi viime vaaleissakin. Ei ainakaan näyttäisi tällä hetkellä siltä, että äänestysprosentti olisi nousemassa, kommentoi vaalilautakunnan puheenjohtaja Tapio Tiensuu äänestysmääriä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Myös toinen vaalipäivä alkoi seurakuntakeskuksella verkkaisesti. Vaalitoimitsija Aira Nevalainen kertoo, että ensimmäisen parin tunnin aikana kävi kymmenisen äänestäjää.

Nevalainen harmittelee, etteivät seurakuntavaaliehdokkaat ole pitäneet itseään esillä. Hän uskoo sen vaikuttavan äänestysaktiivisuuteen.

– Vähän sammutetuilla lyhdyillä mennään. Olisin kaivannut, että olisi vähän mainostettu. Jos ei olla esillä, ihmiset eivät tiedä, mitä kukakin painottaa.

Maija Piironen kävi äänestämässä seurakuntakeskuksella keskiviikkoaamupäivänä. Piironen kertoo käyneensä äänestämässä seurakuntavaaleissa aina, kun on ollut mahdollista.

– Itse olen huono vaikuttamaan, joten valitsen jonkun, joka osaa, hän perustelee äänestysaktiivisuuttaan.

Ennakkoäänestys jatkuu perjantaihin saakka, ja varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 18. marraskuuta.

Kommentoi

Hae sivuilta