Julkaistu 
Heikki Rissanen

Rehtori ikuistettiin veitikkamaiseen muotokuvaan – Nurmeksen lukion juhlavuosi jatkuu

Suvi Kekäläinen ja Veeti Kokkonen ikuistivat lukion rehtorin Timo Karppisen ilmeen ja olemuksen muotokuvaan. Muotokuvan luonnostanut Heidi Arola oli estynyt muotokuvan paljastustilaisuudesta. Heikki Rissanen Suvi Kekäläinen ja Veeti Kokkonen ikuistivat lukion rehtorin Timo Karppisen ilmeen ja olemuksen muotokuvaan. Muotokuvan luonnostanut Heidi Arola oli estynyt muotokuvan paljastustilaisuudesta.

Nurmeksen lukion kuvataidekurssin oppilaat yllättivät rehtori Timo Karppisen perusteellisesti paljastamalla tarkoin varjellun salaisuuden, kankaan alle kätketyn rehtorin muotokuvan, lukion 120-juhlavuoden näyttelyn avajaisissa. Uunituore muotokuva poikkeaa näyttelyssä esillä olevien edeltäjien vakavailmeisistä muotokuvista nuorekkaalla, veijarimaisella ilmeellä.

– Halusimme tehdä muotokuvasta realistisen ja leppoisan veitikkamaisen, niin kun me rehtorimme koemme, muotokuvan maalanneet lukiolaiset Suvi Kekäläinen ja Veeti Kokkonen pohjustivat luomustaan.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Muotokuvan pohjatyön tehnyt, valokuvien perusteella luonnoskuvan piirtänyt Heidi Arola oli estynyt osallistumaan yhteisen luomuksen julkistamistilaisuuteen.

Muotokuvamaalareiden mukaan maalaus syntyi hyvässä yhteisymmärryksessä, tosin pienten erimielisyyksien kuorruttamana. Varsinainen maalaustyö alkoi syysloman jälkeen, ja valmista syntyi parissa viikossa.

– Päälinjoista ja muotokuvan luonteesta pääsimme heti yksimielisyyteen. Värimaailma aiheutti sisäisiä erimielisyyksiä, mutta niistäkin päästiin yhteisymmärrykseen, Kokkonen kertasi työn kulkua.

Erimielisyyttä aiheuttivat muun muassa muotokuvan tausta ja rehtorin paidan väri, etenkin napit. Ne Kokkonen halusi maalata kullankeltaisiksi.

– Kulta on hieno väri ja antaa muotokuvalle arvokkuutta, nuori taitelija korosti viimeistelyn tärkeyttä.

Alkuperäisen idean muotokuvalle antanut kuvataiteen lehtori Helinä Hoppa sisällytti maalausprojektin osaksi kuvataidekurssia. Hoppa korosti juhlanäyttelyn avajaispuheessaan, että maalauksen seesteinen ja harmoninen sävy kertoo rehtorin jämäkkyydestä ja vakaasta otteesta lukion johtoon

– Kyllähän tämä näyttely oli ainoa oikea tilaisuus muotokuvan paljastamiseen, huomionosoituksesta silmin nähden häkeltynyt rehtori myönsi.

Kommentoi

Hae sivuilta