Julkaistu    |  Päivitetty 
Risto Kuittinen

Itärajan ylittävä Green School -projekti alkoi – mukana myös Valtimon koulu

Valtimolla vieraillessaan Green School -projektin henkilöstö pääsi pohtimaan hiilijalanjälkensä kokoa Valtimon koulun opettajan Anne-Maarit Heikkisen johdolla. Risto Kuittinen Valtimolla vieraillessaan Green School -projektin henkilöstö pääsi pohtimaan hiilijalanjälkensä kokoa Valtimon koulun opettajan Anne-Maarit Heikkisen johdolla.

Yhteensä kuusi koulua Suomesta ja Karjalan tasavallasta on aloittanut uuden Green School -projektin, jossa koululaiset kehittävät uusia ympäristöystävällisiä toimintatapoja arkielämään. Yksi projektin pilottikouluista on Valtimon koulu, jonka toimintaan projektin henkilöstö kävi tutustumassa tiistaina.

Opettajat Anne-Maarit Heikkinen ja Sini Eronen johdattivat venäläiset ja suomalaiset vierailijat Lokkiharjun tietämille ripoteltujen tehtäväpisteiden äärelle. Venäläiset vierailijat olivat ihmeissään tavasta, jossa tehtäviä tehdään jossain muualla kuin luokkahuoneessa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Se ei ole tyypillistä Venäjällä, koska usein saatavilla on vain puisto tai leirintäalue jossakin kaukana. Tämä oli kuitenkin hyvä esimerkki, jota tulemme varmasti käyttämään projektissa, iloitsi Green School -projektin johtaja Denis Rogatkin.

Kolmevuotista projektia hallinnoi Karjalan koulutuksen edistämissäätiö Petroskoista. Kumppaneina Suomen puolelta ovat Hyvärilän nuorisokeskus ja Venäjältä Valtion täydennyskoulutusinstituutti. 400 000 euron budjetin rahoittaa rajanylittävän yhteistyön ohjelma Karelia CBC.

Hyvärilän nuoriso- ja matkailukeskuksen projektikoordinaattori Eila Lintunen kertoo, että projektissa luodaan uusi vihreän koulun malli, jota voidaan myöhemmin levittää muihin kouluihin. Projektin tarkoituksena on kehittää uusia työkaluja ympäristönsuojeluun. Yksi työkaluista on ekosalkku, joka pitää sisällään lämpökameran, energiamittarin ja valomittarin.

– Kyse on siitä, että oppilaat saavat käytännönläheiset työkalut, joilla voi tutkia ja havainnoida ympäristöä ja pohtia, mitä sen hyväksi voi tehdä, Lintunen kertoo.

Muut projektin pilottikoulut sijaitsevat Oulussa, Joensuussa, Petroskoissa, Kostamuksessa ja Karhumäessä.

 

Kommentoi

Hae sivuilta