Julkaistu    |  Päivitetty 
Heikki Rissanen

Lämmintä puuroa ja kylmää viimaa vanhan kauppalan joulunavauksessa

Sanni ja Alisa Peiponen kiipesivät Joulupukin johtaman tonttukuoron jatkeeksi lavalle laulamaan. Sisarusten taustalla on tapahtuman juontanut Heli Pieviläinen. Heikki Rissanen Sanni ja Alisa Peiponen kiipesivät Joulupukin johtaman tonttukuoron jatkeeksi lavalle laulamaan. Sisarusten taustalla on tapahtuman juontanut Heli Pieviläinen.

Joululaulun sanat "Jouluruokaa tarjoo kunnon väki" kävivät varsin hyvin toteen vanhan kauppalan joulunavauksessa Nurmeksen kauppatorilla viime perjantaina. Rusinasopalla höystetyllä joulupuurolla oli kysyntää hyisessä viimassa niin, että soppatykkiin ladatusta 500 puuroannoksesta oli ensimmäisen kolmen vartin aikana huvennut noin 400 annosta.

– Viimeistä sataa annosta viedään, huikkasi suurella kauhalla puuroa hämmentänyt Mauri Piironen jonon virratessa tasaiseen tahtiin höyryävän puuropadan äärelle.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Hyvinhän kuuma puuro maistuu ja lämmittää näin viimaisella kelillä. Ensimmäistä kertaa olen mukana joulunavauksessa, ja mukavalta tämä meno vaikuttaa. Nyt kun on tuota vapaata enemmän, voi olla, että ehtii olla tavallista kiltimpikin näin joulun alla, Jorma Heikkinen lähetti Korvatunturille terveiset lusikoidessaan rusinasopalla höystettyä puuroannosta tuulensuojiin.

Joulumieli oli tavoittanut myös kahdeksanvuotiaan Tatu Puoskarin. 

– Tosi mukavaa on ollut, Tatu tuumasi.

Tatu myönsi myös sen, että oli ollut kilttinä, parahiksi, kun toriyleisön seassa karkkikorin kanssa kiertävä Joulupukki oli kuulomatkan päässä. 

Kierreltyään toriyleisön keskellä laulava Joulupukki kiipesi torilavalle yleisöä laulattamaan. Rohkeimmat uskaltautuivat myös lavalle jonon jatkoksi laulamaan.

– Ei jännitä yhtään, totesivat lavalle kiivenneet siskokset, Sanni ja Alisa Peiponen laulun lomaan.

Kommentoi

Hae sivuilta