Julkaistu 
Marianne Haverinen

Entinen navetta paloi Savikylässä – Naapuriapu joudutti sammutustyötä

Perjantaina palopaikalla tehtiin vielä jälkiraivaustöitä. Risto Kuittinen Perjantaina palopaikalla tehtiin vielä jälkiraivaustöitä.

Varastokäytössä ollut navetta paloi torstain ja perjantain välisenä yönä Nurmeksessa Savikylässä. Rautavaarantien varressa sijaitsevan navetan mukana paloi kahden talven polttopuut ja erilaista varastotavaraa, kuten ruohonleikkuri. Lisäksi rakennuksen mukana paloi pumppaamo, jonka kautta päärakennukseen tuli käyttövesi.

Navetan omistaja oli havahtunut kolmen aikaan aamuyöllä siihen, että pihapiirissä oleva navetta oli tulessa. Kun pelastuslaitos saapui paikalle, rakennus oli jo täydessä tulessa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Pelastuslaitos onnistui estämään palon leviämisen pihapiirin muihin rakennuksiin. Suurimmassa vaarassa oli noin kymmenen metrin päässä sijainnut konesuoja.

Palo saatiin nopeasti sammutettua parissa tunnissa naapurin avustuksella.

– Hän purki kaivinkoneella seinärakenteita ja levitteli heinäsuojan pohjaa, kun polttopuita oli niin valtavasti. Se nopeutti työtä huomattavasti, kiittelee vs. asemamestari Janne Pelo.

Sammutustöihin osallistui kolme pelastuslaitoksen yksikköä Nurmeksen ja Valtimon paloasemilta. Palon syttymissyytä ei tiedetä.

Kommentoi

Hae sivuilta