Julkaistu 
Tuire Haverinen

Karelia-ammattikorkeakoululle lahjoituksia – Jukolan Osuuskauppa antaa 10 000 euroa

Karelia-ammattikorkeakoulu on saanut lahjoituksia muun muassa Jukolan Osuuskaupalta ja Pohjois-Karjalan Osuuspankilta. Kimmo Kirves Karelia-ammattikorkeakoulu on saanut lahjoituksia muun muassa Jukolan Osuuskaupalta ja Pohjois-Karjalan Osuuspankilta.

Karelia-ammattikorkeakoululle satelee Ylä-Karjalastakin lahjoituksia. Jukolan Osuuskauppa on lahjoittanut ammattikorkeakoululle 10 000 euroa, ja maakunnan kahdeksan osuuspankkia, mukaan lukien Nurmeksessa ja Valtimolla toimiva Pohjois-Karjalan Osuuspankki, ovat antaneet opinahjolle 50 000 euron arvoisen yhteislahjoituksen.

Jukolan toimitusjohtaja Raija Rantanen perustelee lahjoitusta sillä, että osuuskaupassa nähdään Karelia-ammattikorkeakoulun olevan maakunnan elinkeinoelämälle ja tulevaisuudelle tärkeä taho. Rantanen huomauttaa myös, että Jukola on tehnyt jo vuosia pitkäjänteistä yhteistyötä tukien muun muassa urheiluseuroja, yhdistyksiä ja hyväntekeväisyysjärjestöjä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Tänä vuonna tukea halutaan kohdentaa erityisesti nuoriin ja koulutukseen.

Tukea on tosin monen paikallisen toimijan mukaan vähennetty. Rantanenkin myöntää, että vuonna 2014 osuuskaupan toiminnan joka rintamalla tehtiin kustannussäästöjä, mutta monen kanssa sopimukset ovat jatkuneet vuosikymmeniä.

– Joku sopimus on tehty isommallakin summalla.

Karelia-ammattikorkeakoulun rehtori Petri Raivo iloitsee lahjoituksista, sillä hänen mukaansa koulusta valmistuneista kaksi kolmasosaa työskentelee Pohjois-Karjalassa, eli maakunnan työelämässä olevista joka kymmenes on Karelia-ammattikorkeakoulun kouluttama.

– Olen ollut positiivisesti yllättynyt, että on löytynyt näin paljon yrityksiä ja yhteisöjä ja että tunnistetaan ammattikorkeakoulu kouluttajana ja elinvoiman tukijana. Tämä vuosi on siitäkin merkityksellinen, että opetus- ja kulttuuriministeriö maksaa lahjoituksille vastinrahan.

Lahjoituksia ryhdyttiin keräämään huhtikuussa, kun koulun varainhankintakampanja aloitettiin.

Kommentoi

Hae sivuilta