Julkaistu 
Tuire Haverinen

Liikenneympyrästä tiesuunnitelma – keskusosa yliajettavaksi

Liikennevaloristeys kuvattuna keväällä. Arkistokuva: Tuire Haverinen Liikennevaloristeys kuvattuna keväällä.

Pohjois-Savon ely-keskus on laatinut tiesuunnitelman Nurmeksen liikennevaloristeyksestä. Suunnitelmassa risteys korvattaisiin liikenneympyrällä eli kiertoliittymällä.

Suunnitelma on yleisesti nähtävillä kaupungin kirjaamossa kaupungintalolla 11. tammikuuta asti, johon mennessä myös asiaa koskevat muistutukset pitää olla kirjaamossa. Nurmeksen kaupunginhallitus antaa tammi–helmikuussa lausunnon tiesuunnitelmasta ja päättää, toteutuuko kiertoliittymä vai korjataanko liikennevalot.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Suunnitelmassa käydään läpi muun muassa risteyksen nykytilannetta, liikennemääriä, liikenneturvallisuutta, kaavoitusta ja suunnitelman käytännön ratkaisuja, tavoitteita ja vaikutuksia. Suunnitellun kiertoliittymän keskisaarekkeen halkaisija olisi 22 metriä, ja liikenneympyrän keskelle aiotaan rakentaa madallettu ajoyhteys erikoiskuljetuksille.

– Ympyrän keskiosaan ei tule korotettua osaa tai kasvillisuutta, vaan se tehdään yliajettavaksi, jotta erikoiskuljetukset pystyvät ajamaan siitä suoraan läpi, selittää kaupunkirakennepäällikkö Niko Mahlavuori.

Lisäksi kevyen liikenteen väylät aiotaan muuttaa uuden liikenneympyrän mukaisiksi, mutta alikulkukäytävistä suunnitelmassa ei puhuta. Myös valaistus uusitaan. Porokylänkadulla ja Pappilansuoralla sijaitsevat linja-autopysäkit aiotaan suunnitelmassa poistaa, koska liikennöitsijöiden mukaan niille ei ole tarvetta.

Hankkeen kustannusarvio on noussut muutaman kymmenentuhatta euroa hieman yli 510 000 euroon.

Kommentoi

Hae sivuilta