Julkaistu    |  Päivitetty 
Risto Kuittinen

Rakettikauppa käynnistyi – Pommit tarkistetaan videolta ennen ostopäätöstä

Poron kirppiksella rakettiostoksilla ollut Aapo Unkuri näytti rakettivideota äidilleen Heli Unkurille. Risto Kuittinen Poron kirppiksella rakettiostoksilla ollut Aapo Unkuri näytti rakettivideota äidilleen Heli Unkurille.

Taas se on edessä: uudenvuoden juhlinta raketteja ja muita paukkuja räjäyttelemällä. Rakettimyynti alkoi torstaina, ja ensimmäiset asiakkaat löysivät kaupan tiskille heti ovien avauduttua.

– Tykkään suunnitella rakettiesitystä katselemalla videoita netistä jo etukäteen. Yritän varmistaa, että raketeissa on jokaiselle jotakin. Niillekin, jotka eivät tykkää kovasta paukkeesta, pähkäili Helsingistä Nurmekseen sukuloimaan tullut Aapo Unkuri Poron kirppiksen rakettitiskillä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Hänen mukaansa ilotulituksen suunnittelu alkoi heti, kun vuosi sitten edelliset raketit oli ammuttu taivaalle.

Vielä alaikäinen Aapo ei itse saa ostaa tai ampua raketteja, joten mukana maksukorttia vinguttamassa oli äiti Heli Unkuri. Raketteja käsittelemään puolestaan on värvätty 18 vuotta täyttänyt perhetuttu.

– Rakettien hinta–näyttävyys-suhde on tärkeä. Suosin ilmapommeja, koska ne yleensä ovat edullisempia ja niissä on pienempi riski ammuksen kaatumiseen, Aapo totesi asiantuntevasti.

Poron kirppiksen rakettitiskin takana seisoi myyjä Ari Rönkkö. Hän totesi, että videot auttavat asiakkaita ostopäätöksissä.

– Asiakas voi skannata puhelimellaan tuotteen qr-koodin, jonka kautta pääsee katsomaan videota räjähdyksestä, Rönkkö opasti.

Myyjien näkökulmasta myynti jatkuu edellisvuosien tapaan.

– Padat ovat helpoimpia käyttää, ja ampuja itsekin ehtii tulitusta katsomaan. Toki rakettipaketissa riittää ammuttavaa pitkäksi aikaa, kertoi myyjä Jukka Turunen K-rauta Naumasen rakettitiskiltä.

Kommentoi

Hae sivuilta