Julkaistu 
Henri Jokela

Ilotulitusta ja kirkonkelloja – Vuoden ensimmäinen vauva Pohjois-Karjalassa syntyi nurmeslaiseen perheeseen

Paula Pyykönen ja vuoden ensimmäinen vauva. Nelikiloinen poika syntyi ennen uudenvuodenpäivänä ennen aamuviittä. Arkistokuva: Kimmo Kirves Paula Pyykönen ja vuoden ensimmäinen vauva. Nelikiloinen poika syntyi ennen uudenvuodenpäivänä ennen aamuviittä.

Pohjois-Karjalan vuoden ensimmäinen vauva syntyi Nurmekseen Paula Pyykösen ja Mikko Peltolan perheeseen. Poikavauva näki päivänvalon 1. tammikuuta noin puoli viiden aikaan aamulla. Painoa hänellä oli 4 100 grammaa ja pituutta 51,1 senttiä.

– Ihan hyvin sujui kaikki. Yöllä kahdentoista aikaan tultiin Joensuuhun, niin hyvin jäi mieleen, kun kirkonkellot soivat ja raketteja räjäyteltiin, Pyykönen sanoo.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kotona poikaa vastassa ovat isän lisäksi isoveli ja -sisko.

– Uutta sisarusta on kovasti odotettu. Nuorempi, kaksivuotias, ei ehkä ihan vielä ymmärrä uutta veljeä ennen kuin näkee, mutta vanhempi, nelivuotias, on oikein innoissaan.

Pyykönen naurahtaa, että keskimmäisen ja nuorimman syntymäpäivät on helppo muistaa, sillä nuorin on syntynyt 1. tammikuuta ja keskimmäinen 2. helmikuuta.

Vaikka perheen nuorimmainen syntyi vuoden ensimmäisenä päivänä, tieto vuoden ensimmäisestä vauvasta koko Pohjois-Karjalassa oli äidille ja isälle yllätys.

– Kyllä se yllätyksenä tuli, sillä synnytyssalissa oli monia muitakin ja vähän kiireistä. Pian synnytyksen jälkeen kätilö tuli sanomaan, että meidän vauvamme oli vuoden ensimmäinen, Pyykönen sanoo.

Kommentoi

Hae sivuilta