Julkaistu 
Hanna Laukkanen

Amin Asikainen laittoi kuntonyrkkeilijät hikoilemaan Nurmeksessa

Amin Asikainen (vas). näytti esimerkkiä väistämisestä Pasi Korjosen kanssa. Hanna Laukkanen Amin Asikainen (vas). näytti esimerkkiä väistämisestä Pasi Korjosen kanssa.

Porokylän koululla vieraillut entinen ammattinyrkkeilijä Amin Asikainen toi nurmeslaisille kuntonyrkkeilijöille vinkkejä vuoden 2006 Euroopan mestarin tyyliin. Asikainen sanoo nyrkkeilyn olevan teknis-taktinen ja fyysinen kamppailulaji, jota hallitsevat henkiset ominaisuudet.

Hän painottaa, että jokaisen on aina opeteltava ensin nyrkkeilytekniikka ennen kuin voi alkaa lisätä voimaa ja nopeutta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Venäjällä pelkästään vasen suora -lyöntiä opetellaan useita tuhansia toistoja, Asikainen sanoi tapaninpäivänä pidetyn treenin yhteydessä.

Nurmeksessa alkuun pääsi jo 25 toistolla.

Amin Asikainen ja esiintyjä Mikko Kartano ovat pitkään kiertäneet Suomea kouluilla ja liikuntasaleissa Kiusaamisesta kipu -kiertueen kanssa. Kouluilla kiusaamisesta puhuessa virisi ajatus ohjatusta kuntonyrkkeilystä, jota Asikainen opettaisi kaikille kiinnostuneille. 

Jokaisella paikkakunnalla kuntonyrkkeilyn opetukseen on tullut mukaan enemmän naisia kuin miehiä, minkä Kartano uskoo johtuvan ennakkoluuloista. Miehet ajattelevat, että kuntonyrkkeily on helppoa ja naisten laji, vaikka todellisuudessa tunnilla kukaan ei pääse helpolla. Osa miehistä arkailee tulla tunnille, jossa omaa lyöntivoimaa pitää näyttää.

– Moni mies lyö pienemmin kuin naiset, Asikainen sanoi.

Asikaisen mukaan nyrkkeilijä on yhtä vahva kuin hänen viimeinen ottelunsa. Iso osa nyrkkeilijöistä pelkää tyrmätyksi tulemista, ja siksi kehässä tulleesta tappiosta voi jäädä pelkotila pitkäksi aikaa. Pelkotila näkyy kehässä vastustajan kunnioittamisena.

– Jokainen voitto ruokkii itseluottamusta. Itseluottamusta kasvattaa myös harjoittelun määrä: minä halusin treenata kovempaa ja enemmän kuin muut, Asikainen muisteli omaa nyrkkeilyuraansa.

Kommentoi

Hae sivuilta