Julkaistu 
Risto Kuittinen

Karjalanpiirakoilla Berliiniin – maailman suurimmilla ruokamessuilla yläkarjalaista väriä

Vuonna 2018 Suomi oli Grüne Woche -messuilla maa muiden joukossa (kuvassa). Tammikuussa järjestettävillä messuilla Suomi saa kokonaisen hallin käyttöönsä. Benjamin Pritzkuleit Vuonna 2018 Suomi oli Grüne Woche -messuilla maa muiden joukossa (kuvassa). Tammikuussa järjestettävillä messuilla Suomi saa kokonaisen hallin käyttöönsä.

Berliinissä tammikuussa järjestettävä maailman suurin ruoka- ja matkailumessutapahtuma Grüne Woche -messut saa hieman yläkarjalaista väriä virtaansa, kun paikalle matkaavat Majatalosta majataloon -matkailureitin väki sekä Porokylän Leipomo.

Puukarin Pysäkin yrittäjä Anni Korhosen mukaan messuille mennään yhtenäisenä rintamana suomalaisen ruoan puolesta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Saksa on luontainen ja helppo markkina lähteä suomalaisille. Messut tuovat Suomelle tosi paljon näkyvyyttä saksalaisessa mediassa. Messut kiinnostavat myös laajasti, koska samaan aikaan ei ole muita suuria tapahtumia, Korhonen kuvailee.

Messut järjestetään 18.–27. tammikuuta, ja sinne odotetaan noin 400 000 vierasta. Suomi ja MTK ovat panostaneet messuille mittavasti, jonka vuoksi messualueelta on varattu kokonainen halli suomalaisille. 

Porokylän Leipomon toimitusjohtaja Erik Kärki sanoo, että yhtiö käyttää messujen tilaisuuden hyväkseen julkistamalla uuden Euroopan markkinoille suunnatun tuotemerkkinsä.

– Meidät tunnetaan punaisesta väristä, mutta Eurooppaan lähdetään vihreällä O Love -brändillä, jolle olemme parhaillaan hakemassa tuotemerkkisuojausta, Kärki paljastaa.

Esimerkkinä karjalaisesta ruokamatkailusta messuvieraat pääsevät aitojen käsintehtyjen karjalanpiirakoiden makuun. Messulavalle on suunniteltu myös piirakan rypytysnäytöksiä.

Koukkuna on se, että Anni Korhonen ja Männikkölän Pirtin yrittäjä Ritva Ryttyläinen paistavat karjalanpiirakoita messuhallissa, jolloin messuhalliin leviää vastapaistettujen ohratäytteisten karjalanpiirakoiden tuoksu.

– Karjalanpiirakat leivotaan täällä Nurmeksessa karjalaisessa piirakkaleipomossa, pakastetaan ja kuljetetaan Berliiniin, Ryttyläinen kuvaa.

Kommentoi

Hae sivuilta