Julkaistu 
Marianne Haverinen

Antti Hakkaraiselle Pohjois-Karjalan kulttuuriteko -palkinto – "Kaikki tapahtui niin yllättäen"

Antti Hakkaraisen työhuone sijaitsee Keskustan koululla. Risto Kuittinen Antti Hakkaraisen työhuone sijaitsee Keskustan koululla.

Sanomalehti Karjalainen palkitsi nurmeslaisen kuvataiteilijan Antti Hakkaraisen Pohjois-Karjalan kulttuuriteko -palkinnolla. Perusteluissa Hakkaraista kiitellään perinteisen ja modernin yhdistämisestä kuvataiteessaan.

– Vaikka ajan virta vie nuoria kuvataiteilijoita etelän kasvukeskuksiin, Pohjois-Karjalan maisemassa on edelleen ammennettavaa sellaisille, joka osaa maiseman arvon nähdä, kirjoittaa raadissa ollut kulttuuritoimittaja Suonna Kononen Karjalaisessa (6.1.).

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Hakkarainen kertoo palkinnon tulleen yllätyksenä. Hän oli reissannut marraskuun Etelä-Amerikassa, ja Suomeen palattuaan hän kuuli ehdokkuudesta.

– Hyvin pian sen jälkeen tuli jo tieto, että olen voittanut. Kaikki tapahtui niin yllättäen, Hakkarainen kuvailee.

Hakkarainen kertoo pitävänsä tunnustusta arvokkaana. Se on jatkumoa taidekeskus Salmelan tunnustukselle viime kesän nuorena taiteilijana. Yleisö valitsi Hakkaraisen vielä suosikkitaiteilijakseen.

– Olin siellä parina aiempanakin kesänä, ja viime kesä oli minulle se huipentuma. Se oli hieno kokemus ja tärkeä uran kannalta.

Salmelan tuoma suosio on jo näkynyt Antti Hakkaraisen arjessa. Maalauksista on oltu kiinnostuneita ja näyttelyitä on tarjottu, mutta tällä hetkellä Hakkarainen keskittyy uuden luomiseen.

– Opiskelujen jälkeen on ollut jatkuvasti joku näyttely tulossa ja jossain määrin tiukka aikataulu. Nyt pystyn maalaamaan ilman aikatauluja ja paineita ja uskon, että se vie tekemistä paljon eteenpäin, hän sanoo.

Nurmes nousi esille myös Pohjois-Karjalan kulttuuriteon yleisöäänestyksessä. Nurmes-talon kulttuuritarjonta äänestettiin kaikkiaan 12 ehdokkaan joukosta neljänneksi. Se sai äänestyksessä 80 ääntä.
Yleisöäänestyksessä voittajaksi valikoitui joensuulainen tapahtumapuutarha Botania.

Kommentoi

Hae sivuilta