Julkaistu 
Marianne Haverinen

Rasvakapina Nurmeksessa – koululaiset toivovat lisää kovia rasvoja kouluruokailuun

Katri Kähkönen heittää Keiju-napin takaisin kippoonsa Porokylän koululla. Marianne Haverinen Katri Kähkönen heittää Keiju-napin takaisin kippoonsa Porokylän koululla.

Tänä syksynä Nurmeksen kouluissa on vedetty ruokalinjastolta pois Oivariini, kevytmaito ja suolapurkki.

Porokylän koulun oppilaat eivät nielleet Oivariinin poistamista, vaan he keräsivät 217 nimeä vetoomukseen Oivariinin palauttamiseksi. Osa allekirjoittaneista on koulun henkilökuntaa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Jäljelle jäi ainoaksi levitteeksi rypsiöljypohjainen Keiju, jonka mausta suuri osa oppilaista ei pidä. Oppilaskunnan jäsenten mukaan moni koululainen on jättänyt leivän kokonaan pois kouluateriasta.

– Ei se Keiju hirmu hyvää ole, Veera Korhonen muotoilee kauniisti.

– Olen huomannut, että opettajatkaan eivät ole aina ottaneet leipää tai ovat ottaneet ilman levitettä, Katri Kähkönen sanoo.

Myös osa Porokylän koulun oppilaiden vanhemmista vaatii Oivariinia takaisin ja samalla myös kevytmaitoa. Vanhempien omaan vetoomukseen kerätään parhaillaan nimiä.

– Reilusti yli sata nimeä on jo koossa. Myös Kirkkokadun koululta on ollut kiinnostusta, joten katsotaan vielä, yhdistetäänkö samaan, kertoo vetoomukseen nimiä kerännyt Anni Korkalainen.

Oppilaskunta lähetti jo vetoomuksen Nurmeksen kaupungin uudelle ruokapalvelupäällikölle Merja Pitkäselle. Hän antoi vastineen, jossa hän totesi ruokahuollon noudattavan Valtion ravitsemusneuvottelukunnan asettamia suosituksia. Suositusten noudattamisesta on myös tehty Nurmeksessa valtuustopäätös. Pitkänen korostaa, että suositukset eivät ole muuttuneet.

– Oivariinissa kova rasva estää sen valinnan. Myös kevytmaidon rasvasta kaksi kolmasosaa on tyydyttynyttä rasvaa, hän avaa.

Rasvatonta maitoa suositaan myös siitä syystä, että ainoastaan siihen kaupunki saa maitotukea.

Kommentoi

Hae sivuilta