Julkaistu    |  Päivitetty 
Heikki Rissanen

Elämäntaparemontti kantaa hedelmää – Laura Kuittinen valittiin Vuoden liikuttajaksi

Laura Kuittinen yllättyi valinnastaan Nurmeksen Vuoden liikuttajaksi. Heikki Rissanen Laura Kuittinen yllättyi valinnastaan Nurmeksen Vuoden liikuttajaksi.

Nurmeksen Vuoden liikuttaja Laura Kuittinen on toisen polven liikuttaja. Titteli myönnettiin aikanaan kansalaisopiston erityisryhmien liikuntaa vetävälle Kuittisen äidille.

Aikoinaan tuli vannottua, että minä en ainakaan mihinkään liikuntaryhmään lähde, Kuittinen naurahtaa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Toisin kävi. Viitisen vuotta sitten tehty elämäntaparemontti nosti liikunnan uudelle tasolle, himoliikkujaksi. Liikunnasta tuli elämäntapa, josta kasvoi myös ammatti, kun treenikaverit huomasivat liikunnan vaikutukset mieleen sekä kehoon ja alkoivat kysellä vinkkejä.

Kuluvan vuoden alusta alkaen Kuittinen on toiminut täysipäiväisenä liikuntapalveluyrittäjänä.

Aluksi Kuittinen ohjasi liikuntaryhmiä opiskelun ja työn ohessa tutuksi tulleessa kuntosalissa Nurmeksen keskustassa. Sittemmin Nurmeksen ryhmien kotisaliksi vakiintui Porokylän koulun sali. Valtimon ryhmä kokoontuu puolestaan Valtimo-talolla. Kaikkiaan ryhmissä on kuutisenkymmentä, iältään 18–60-vuotiasta, liikkujaa.

– Tunnin kestoisissa viikkotapaamisissa ollaan liikkeellä koko ajan. Hyödynnetään oman kehon painoa, jonkin verran liikuntavälineitä käyttäen.

Yksilövalmennuksen puolella liikutettavia on 12 henkilöä, joille valmentaja räätälöi jokaiselle henkilökohtaisen ohjelman.

– Se räätälöidään tarpeen mukaan ruokavaliosta alkaen. Ohjelmien päivittäminen vie varmaan suurimman osan työajasta.

Eikä siinä vielä kaikki. Reilun vuoden ajan Vuoden liikuttaja on toiminut Nurmeksen Seppojen puheenjohtajana.

– Tehtäväni siellä on olla linkkinä jaostojen välillä, mutta pyrin mahdollisimman paljon olemaan kenttätyössä. Liikunnan ilo palautti aikoinaan elämänilon, ja haluan siirtää sen nyt muillekin, valinnastaan yllättynyt ja otettu Vuoden liikuttaja kiteyttää.

Palkinto jaetaan 1. helmikuuta Pohjois-Karjalan Urheilugaalassa Joensuussa.

Kommentoi

Hae sivuilta