Julkaistu    |  Päivitetty 
Marianne Haverinen

Valtimolla nimilista ylitti tavoitteen – kansanäänestys valtuuston päätettäväksi

Anita Tienhaara luovutti kuntalaisaloitteen kunnanvaltuuston puheenjohtajalle Ilona Alhoniemelle. Aloitetta olivat vastaanottamassa myös kunnanhallituksen puheenjohtaja Anna Hölttä sekä kunnanjohtaja Leena Mustonen. Marianne Haverinen Anita Tienhaara luovutti kuntalaisaloitteen kunnanvaltuuston puheenjohtajalle Ilona Alhoniemelle. Aloitetta olivat vastaanottamassa myös kunnanhallituksen puheenjohtaja Anna Hölttä sekä kunnanjohtaja Leena Mustonen.

Maanselkäläinen Anita Tienhaara luovutti tänään Valtimon kunnalle kuntalaisaloitteen kansanäänestyksestä. Aloitteessa vaaditaan neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämistä kuntaliitoksesta Nurmeksen kanssa.

Aloitteessa on 201 allekirjoitusta, joka ylittää reippaasti vaaditun nimimäärän. Valtuuston on otettava kansanäänestys käsittelyyn, jos aloitteen allekirjoittaa yli neljä prosenttia yli 15-vuotiaista kuntalaisista, Valtimon tapauksessa 74 kuntalaista.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Tienhaara moitti kuntaa kovasanaisesti ennen nimilistan luovuttamista.

– Minä ihmettelen, että meidän piti tähän ryhtyä. Tämähän on itsestään selvä asia, meille kuntalaisille tärkeä. Jos tämä tapahtuisi naapurissa, sanottaisiin, että tämä on diktatuuria, mutta meillähän se on tietysti vain edustuksellista demokratiaa, Tienhaara sanoi saatesanoiksi.

Aloitteen otti vastaan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Ilona Alhoniemi. Hän puolestaan moitti aloitteenjättäjiä siitä, etteivät he luovuttaneet aloitetta heti, kun vaadittu allekirjoitusten määrä tuli täyteen.

– Te varmaan halusitte saada painoarvoa mahdollisimman pitkällä nimilistalla, mutta samalla aiheutui melkoinen kiire järjestelypuolella, hän sanoi.

Valtuusto päättää kansanäänestyksen järjestämisestä seuraavassa kokouksessaan, joka on näillä näkymin 28. tammikuuta. Kunnanhallituksen alustavien selvitysten mukaan ainut mahdollinen äänestyspäivä olisi sunnuntai 31. maaliskuuta.

Kommentoi

Hae sivuilta