Julkaistu    |  Päivitetty 
Tuire Haverinen

"Ei ole toista samanlaista" – Diskon jytkettä Bomballa Turmion Kätilöiden tyyliin

Turmion Kätilöt villitsi yleisön Bomballa perjantaina. Kuvassa laulamassa on MC Raaka Pee eli Petja Turunen. Tuire Haverinen Turmion Kätilöt villitsi yleisön Bomballa perjantaina. Kuvassa laulamassa on MC Raaka Pee eli Petja Turunen.

Bomban talon hirret hytkyivät ja tärisivät perjantai-iltana, kun Turmion Kätilöt aloitti diskoksi kutsumansa jytkeen. Keikka veti Bomban lähes täyteen bändin faneja. Nurmeslaiset Helena Vilmi, Jonne Hyvönen ja Mike Olifirenko odottivat hyvää keikkaa, joka ei ainakaan jätä kylmäksi.

– Hyvä musiikki ja se energia, mitä täältä saa, Hyvönen kertoi syiksi saapua keikalle.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Olifirenkon mukaan Turmion Kätilöt erottuu joukosta, sillä bändillä on uniikki tyyli miksata diskoa, metallia ja jazzia.

– Ei ole toista samanlaista, se vetoaa jengiin. Lyriikat ja asenne vetoavat. Musiikki ei ole mitään peruspopia, Vilmi sanoi.

Turmion Kätilöt tunnetaan näyttävistä ja toisinaan shokeeraavistakin lavashow’ista. Se on kerännyt myös mainetta hyvänä ja suosittuna live-esiintyjänä. Bändin laulajan ja toisen perustajajäsenen Petja Turusen eli MC Raaka Peen mukaan yhtyeellä ei kuitenkaan ole koskaan varsinaista suunnitelmaa, kuinka illan keikka vedetään.

– Yleisöllä on monesti tahtipuikko. Me seurailemme, mihin yleisö tarttuu. Annamme hiekkapaperia, mihin tarttua kiinni.

Jonkin verran rauhoittumista on kuitenkin tapahtunut verrattuna bändin alkuvuosien keikkoihin, joissa on nähty esimerkiksi ruoskimista ja savukkeen sammuttamista kielellä. Myös Turunen myöntää, että sirkustemput ovat jääneet vähemmälle.

– Keskitymme enemmän suorittamiseen ja bändiin kokonaisuutena kuin sirkushuveihin. Tosin joskus saattaa lähteä lapasesta, hän hymähtää.

– Yhtälailla jalka kuitenkin vipattaa, kun musiikki alkaa, jatkaa bändin toisena laulajana parisen vuotta toiminut Saku Solin eli Shag-U.

Bomban keikasta Turunen ja Solin lupasivat etukäteen erittäin bombamaista, luvassa olisi tavanomaista pehmeämpää bassoa ja basaria.

 

Kommentoi

Hae sivuilta