Julkaistu    |  Päivitetty 
Heikki Rissanen

Palotarkastukset tehdään jatkossa omatoimisesti – tarkastuslomakkeen voi täyttää myös älypuhelimella

Janne Pelon mukaan valvontalomakkeen mukana tulevaan Pientalon paloturvallisuusoppaaseen kannattaa tutustua koko perheen voimin. Heikki Rissanen Janne Pelon mukaan valvontalomakkeen mukana tulevaan Pientalon paloturvallisuusoppaaseen kannattaa tutustua koko perheen voimin.

Asuinkäytössä olevien pientalojen paloturvallisuuden tarkastamisessa on Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen alueella siirrytty vuoden alusta omavalvontaan, jonka suorittavat kiinteistöjen omistajat ja haltijat itse.

Perinteisiä palotarkastuksia paikalla käyden tehdään vain kotitalouksissa, joissa asuu yli 75-vuotiaita, sekä erikoiskohteissa, laitoksissa ja tuotantorakennuksissa. Lisäksi tarkastuksia tehdään erikseen pyydettäessä omakotitaloissa ja kesäasunnoissa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Omavalvonta toteutetaan pelastuslaitoksen lähettämän materiaalin avulla.

– Tänä vuonna Nurmeksessa lähetetään omavalvontalomakkeet ja siihen liittyvä tietopaketti yhteensä 150 talouteen ja Valtimolla 70 talouteen. Lähetykset toimitetaan kolmessa erässä vuoden mittaan, ensimmäiset tammi–helmikuun vaihteessa, selventää Nurmeksen paloaseman vs. asemamestari Janne Pelo.

Pientalojen palotarkastuslomake sisältää 11 kohtaa käsittävän tarkastuslistan, johon asemamestari kehottaa perehtymään perusteellisesti. Valvontalomakkeen mukana kotitalouksiin postitetaan myös Pientalon paloturvallisuusopas helpottamaan arviointilomakkeen täyttämistä.

– Lomakkeen kysymykset ovat johdattelevia, ja niiden tarkoitus on herättää ajatuksia kodin paloturvallisuuden parantamiseksi, Pelo pohjustaa.

Pelastuslaitos suosittelee valvontalomakkeen lähettämistä ensisijaisesti sähköisesti. Lomakkeen lähettäminen onnistuu myös älypuhelimella lomakkeessa olevan QR-koodin kautta. Sähköisellä palauttamisella pelastuslaitos testaa sähköisten palvelujen toimivuutta.

Lomakkeen voi palauttaa myös materiaalin mukana tulevassa palautuskuoressa määräaikaan mennessä. Mikäli lomaketta ei palauteta, se voi johtaa tarkastuskäyntiin.

Kommentoi

Hae sivuilta