Julkaistu    |  Päivitetty 
Heikki Rissanen

"Mukavampaa kuin tunnilla olo" – Liikunnan iloa Ice Skating Tour -tapahtumassa

Luisteluliiton ohjaajat Linda Tikka (vas.) ja Milla Kukkonen tahdittivat mukaansa tempaavan luisteluohjeman. Heikki Rissanen Luisteluliiton ohjaajat Linda Tikka (vas.) ja Milla Kukkonen tahdittivat mukaansa tempaavan luisteluohjeman.

Hiki, hauskuus ja yrittäminen nousivat pintaan Suomen luisteluliiton perinteisen Ice Skating Tour -tapahtuman jalkautuessa Nurmeksen jäähalliin viime keskiviikkona. Alakoulujen 3–6-luokkalaisille suunnatun tapahtuman tavoitteena on ylläpitää suomalaista luistelukulttuuria ja houkutella uusia harrastajia luistimille kautta maan.

Nurmeksessa aamun ensikattaukseen luistelivat Kirkkokadun koulun viitosluokkalaiset yhdessä Porokylän koulun kuudesluokkalaisten kanssa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Luistelu on helppo laji. Jokaisesta kunnasta löytyy ainakin ulkojää, mutta niitä ei pidetä kunnossa ilman käyttöä. Tapahtuman tavoitteena on löytää liikunnan ilo luistimilla myös ensikertalaisille, taustoitti musiikin tahdittamassa tapahtumassa tiskijukan roolia vetänyt kiertuepäällikkö Jesse Saikkonen.

Ensikertalaisten kiertäessä jäällä kaukalon reunasta tukea ottaen kokeneimmat kokeilivat luistimen pitävyyttä muun muassa äkkijarrutuksissa, käännöksissä, muuttamalla suuntaa vauhdissa sekä pujottelurasteilla.

Luistelutunnin loppuhuipentumaksi tiskijukka lupasi biletysmusiikkia ja kunnon loppuriehaa.

– Luisteleminen on fiilislaji, Saikkonen korosti lisätessään kierroksia poppikoneeseen.

Rytmikäs taustamusiikki saikin monikymmenpäisen luistelijajoukon hytkymään jo luonnostaan.

– Ihan on hyvä meininki, huikkasi viidesluokkalainen Topi Makkonen alkulämmittelyn päätteeksi, kun luisteluliiton ohjaajat Milla Kukkonen ja Linda Tikka näyttivät mallisuoritusta jo seuraavaan tehtävään.

– Onhan tämä ihan hauskaa, mutta vauhtia saisi olla enemmän. On tämä kuitenkin mukavampaa kuin tunnilla olo, komppasi jääkiekkoa useamman vuoden pelannut Leo Meriläinen poikien potkaistessa luistimiin vauhtia.

Kommentoi

Hae sivuilta