Julkaistu 
Marianne Haverinen

Hyvä vauvavuosi väestötilastojen valopilkku Ylä-Karjalassa

Nurmekseen muutti viime vuonna 23 ihmistä vähemmän kuin muutti pois. Meri-Kukka Okkonen Nurmekseen muutti viime vuonna 23 ihmistä vähemmän kuin muutti pois.

Tilastokeskuksen julkistamat väestön ennakkotilastot viime vuodelta kertovat sekä hyviä että huonoja uutisia. Nurmeksen kaupunginjohtajaa Asko Saatsia hymyilyttää eniten Nurmeksen nettomuutto, joka oli jo kolmatta vuotta peräkkäin vain hieman miinuksella.

Nurmeksesta muutti pois 23 henkilöä enemmän kuin sinne muutti. Sillä lukemalla Nurmes on maakunnan kolmanneksi paras nettomuuttokunta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Meitä parempia ovat vain Joensuu ja Liperi, jotka ovat plussalla, Saatsi iloitsee.

Nurmeksesta muutti pois toiseksi vähiten ihmisiä tilastohistoriassa vuodesta 1987 saakka. Toisaalta myös tulijoita oli hieman tavanomaista vähemmän. Saatsi uskoo, että ilmiö selittyy jo ikäluokkien pienenemisellä.

Valtimolla puolestaan nettomuutto oli huonoin kymmeneen vuoteen. Miinus on kaksinkertainen Nurmekseen nähden, –45 ihmistä.

Tilastoa vetää alaspäin erityisesti ennätysalhainen tulomuutto. Kuntaan muutti viime vuonna 57 ihmistä, kun aiempina vuosina muuttajia on ollut keskimäärin 89.

– On vain niitä tulijoitakin, yhden kylän verran, huomauttaa kunnanjohtaja Leena Mustonen.

Nurmeksen ja Valtimon välillä muuttovirta on tasainen. Molempiin suuntiin liikkuu noin 30 henkilöä vuosittain.

Sekä Nurmeksessa että Valtimolla ollaan tyytyväisiä viime vuoden syntyvyyteen. Saatsi iloitsee, että Nurmekseen syntyi maakunnassa neljänneksi eniten vauvoja. Vauvoja syntyi 57, joka on neljänneksen enemmän kuin edellisvuonna.

Valtimolla puolestaan 14 syntynyttä vauvaa on paljon aiempiin vuosiin nähden. Kolme vuotta sitten syntyvyys puolittui noin 20 lapsesta kymmeneen lapseen, ja trendi jatkui kolme vuotta. Luvut ovat kuitenkin niin pieniä, että vaihtelu on suurta.

Kommentoi

Hae sivuilta