Julkaistu 
Marianne Haverinen

Oivariinia ja kevytmaitoa on taas tarjolla kouluissa – ainakin toistaiseksi

Kouluilla saadaan taas Oivariinia. Tuire Haverinen Kouluilla saadaan taas Oivariinia.

Nurmeksessa Oivariini ja kevytmaito on palautettu koulujen ja päiväkotien valikoimiin toistaiseksi valtuutettujen tahdon mukaisesti. Nurmeksessa 22 valtuutettua jätti asiasta aloitteen.

Vs. hallintojohtaja Anne Korhosen mukaan Ruokaviraston edustajat ja alueelliset ravitsemusneuvojat ovat paheksuneet päätöstä, joten hän arvelee, että asiasta ollaan vielä yhteydessä kaupunkiin. Syksyllä Nurmeksen ruokahuoltopäällikkö poisti Oivariinin ja kevytmaidon valikoimista valtakunnallisten suositusten vastaisina.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Rasvakiistan seurauksena kaupunki on päättänyt perustaa säännöllisesti kokoontuvan ravitsemustyöryhmän laajentamaan jo olemassa olevaa yhteistyötä. Siihen nimetään edustajia vanhemmille, koululaisille ja ruokahuollolle sekä rehtorit ja varhaiskasvatuksen aluejohtajat. Työryhmän toiminta käynnistyy viimeistään syyslukukauden alkaessa.

Aloitteen lähetekeskustelussa esiin tullut toive lähiruuan lisäämisestä ruokapalveluissa on yhä selvittelyssä. Toistaiseksi ruokapalveluissa on tarjolla rajoitetusti sopivasti esikäsiteltyä lähiruokaa.

Kommentoi

Hae sivuilta