Julkaistu 
Tuire Haverinen

Sertiä metsästämässä Pielis-areenalla – 1100 koiraa osallistui Helminäyttelyyn

Viispiikin Nipsu ja Sauli Törmälehto odottelevat vuoroaan. Tuire Haverinen Viispiikin Nipsu ja Sauli Törmälehto odottelevat vuoroaan.

Viikonloppuna Pielis-areenalle saapuvalle ei jäänyt epäselväksi, millainen tapahtuma oli valloittanut areenan sisä- ja ulkotilat. Reilut 1 100 Helminäyttelyyn arvioitavaksi tullutta hännänheiluttajaa teki asian selväksi lähes taukoamattomalla haukunnallaan.

Yksi tervehdyksiään joka suuntaan haukkunut oli Pyhänteeltä Nurmekseen saapunut harmaa norjanhirvikoira Viispiikin Nipsu, joka omistajansa Sauli Törmälehdon ja huoltojoukkoihin kuuluvan Toini Törmälehdon kanssa odotteli ulkona kehään pääsyä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Sertia täällä metsästetään, sitä vartenhan näyttelyissä käydään. Jos koira saisi kolme sertiä, sen saisi muotovalioksi, mikä nostaa koiran arvoa. Ei puutu enää kuin se kolme, Sauli Törmälehto naurahtaa.

Pitkän odottelun jälkeen Viispiikin Nipsu pääsee yhdessä toisen nartun kanssa käyttöluokkaan arvioitavaksi. Lopputuloksena on arvosana erinomainen, mutta se ei kuitenkaan riitä sertiin asti kilpakumppanin kiriessä edelle. Loppujen lopuksi Viispiikin Nipsu sijoittuu kaikista nartuista kolmanneksi.

– Koirassa ei ollut mitään vikaa. Se oli kuitenkin sertin arvoinen. Jos ei olisi ollut kahta parempaa, se olisi saanut sertin. Yksi kokemus lisää, ja harrastus jatkunee, Sauli Törmälehto toteaa.

Erityisesti mopseja ja villakoiria katsomaan olivat lähteneet nurmeslaiset Matti Tolvanen, Jenni Ovaskainen ja Jennin tytär Jonna Purmonen.

– Mopsit ovat niin ihania, niiden naama on ihana. Villakoiratkin ovat vain niin ihania. Tänne tullessa näimme tosi ison villakoiran. Katso, tuolla on tuollainen pörröinen koira, Jonna ihastelee ja kertoo haluavansa itselleen sekä villakoiran että mopsin.

Helminäyttelyn järjestivät yhteistyössä Nurmeksen seudun kennelkerho, Kuohatin Eräveikot, Lipinlahden Metsästys, Savikylän Tapiola ja Ylikylän Erä

Kommentoi

Hae sivuilta