Julkaistu 
Pertti Meriläinen

Ylä-Karjalan riistanhoitoyhdistys aloittaa vuonna 2020 – Valtimo sai kokoaan enemmän hallituspaikkoja

Valtimon riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Antti Nyman (vas.) ja toiminnanojaaja Vellu Lipponen uskovat yhteistyön nurmeslaisten kanssa sujuvan hyvin. Pertti Meriläinen Valtimon riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Antti Nyman (vas.) ja toiminnanojaaja Vellu Lipponen uskovat yhteistyön nurmeslaisten kanssa sujuvan hyvin.

Nurmeksen ja Valtimon riistanhoitoyhdistykset ovat päättäneet yhdistyä. Nurmeksen riistanhoitoyhdistys hyväksyi yhdistymissopimuksen vuosikokouksessaan yksimielisesti maanantaina, Valtimon riistanhoitoyhdistys tiistaina.

Esa Kortelainen aloittaa Ylä-Karjalan riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtajana ja Antti Nyman varapuheenjohtajana. Molemmat haluavat korostaa, että metsästäjät näyttävät yhdistymisen mallia myös kuntapäättäjille.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Ainoa kysymys koski hirvilupien myöntämistä, mutta siihen ei yhdistymisellä ole vaikutusta. Sekä Nurmes että Valtimo ovat edelleen Lieksan kanssa hirvitalousalue ykköstä, Kortelainen kertoo.

Yhdistymisellä varaudutaan talouden kunnossapitämiseen. Toiminnanohjaajan tehtäväkuva laajenee ja vaatii entistä ammattitaitoisempaa otetta, jotta valtionavun velvoitteet tulevat täytetyiksi.

– Valtiolta on mahdollista saada yhdistymiskuluihin jopa 7 800 euroa, jolla voidaan kattaa normaalia suuremman hallinnon pyörittämistä alkuvaiheessa, kertoi riistasuunnittelija Reijo Kotilainen riistanhoitoyhdistyksen kokouksessa Valtimolla.

Ylä-Karjalan riistanhoitoyhdistys aloittaa toimintansa ensi vuodenvaihteessa. Palvelut jopa monipuolistuvat, kun valtimolaiset voivat käyttää Nurmeksen ampumarataa ja ekoaserataa ja nurmeslaiset vastaavasti Valtimon ampumarataa.

Siirtymäkaudella hallitus koostuu nykyisten yhdistysten hallitusten jäsenistä. Jäseniä jää pois sitä mukaa kun heidän toimikautensa päättyy. Valtimon kokouksessa tiistaina kysyttiin, miksi yhdistyksen hallituksessa on siirtymäajan jälkeen viisi nurmeslaista ja kolme valtimolaista jäsentä.

– Paikat jaetaan jäsenmäärän suhteessa. Kun Nurmeksessa on 1 650 ja Valtimolla 635 jäsentä, kolme paikkaa on enemmän kuin laskennallisesti olisi saatu, Nyman selvensi.

Kommentoi

Hae sivuilta