Julkaistu 
Risto Kuittinen

Nurmeksen leipomot porskuttavat: Pielispakarille S-ryhmän jatkosopimus, Porokylän Leipomolla ennätystulos

Pielispakarin tuotannon esimies Ville Kotivuori paistopisteisiin lähtevien piirakoiden äärellä. Risto Kuittinen Pielispakarin tuotannon esimies Ville Kotivuori paistopisteisiin lähtevien piirakoiden äärellä.

Pielispakari on kolmannen kerran voittanut S-ryhmän paistopistepiirakoiden toimitussopimuksen, joka on lajissaan maan suurin. Sopimus kilpailutetaan vuosittain.

– Sopimuksen jatkuminen on merkki toimitus- ja laatuvarmuudesta ja makulupauksen täyttämisestä, kertoo toimitusjohtaja Erkki Timonen tyytyväisenä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Timosen mukaan paistopistepiirakoiden valmistus on kasvanut Pielispakarin vastuulla 20 prosenttia eli kymmenen prosentin vuosivauhtia. Tarkkoja S-ryhmälle meneviä piirakkamääriä ei Timonen halua kertoa liikesalaisuuteen vedoten.

Pielispakarin piirakoiden kokonaistuotanto oli viime vuonna 53 miljoonaa piirakkaa. Timosen mukaan leipomon tuotantokapasiteetti on toiminut jo viimeiset kaksi vuotta täydellä teholla.

Pielispakarin liikevaihto oli viime vuonna 10,8 miljoonaa euroa, jossa on noin 14 prosentin kasvu edelliseen vuoteen verrattuna. Työntekijämäärä kasvoi samassa suhteessa liikevaihdon kanssa. Viime vuonna Pielispakari sai myös kaksi uutta omistajaa, kun Erkki Timonen lahjoitti lapsilleen Katja Ojansivulle ja Ville-Pekka Timoselle kummallekin 10 prosenttia yhtiöstä. Samalla nuorempi polvi nousi yhtiön hallitukseen.

Vuosi 2019 on muutosten aikaa, koska Pielispakarilla on laajennusten lisäksi suunnitteilla muutoksia operatiiviseen toimintaan.

– Tälle vuodelle ei olla budjetoitu liikevaihdon kasvua. Rakennetaan uutta, kun investointiohjelma etenee, Erkki Timonen sanoo.

Porokylän Leipomon viime vuodesta on tulossa ennakkolukujen perusteella ennätyksellinen. Toimitusjohtaja Erik Kärjen mukaan liikevaihto nousee yli 17 miljoonaan euroon ja tulosta Kärki kuvailee euromääräisesti ennätykselliseksi.

– Suhteellinen kannattavuus ei ole vielä siellä, missä halutaan tai huippuvuosien tasolla. Kaikkiaan viime vuosi oli hyvä. Joulun alusviikolla oli myös yhden viikon euromääräinen ennätys myynnissä, Kärki sanoo.

Viime vuonna Porokylän Leipomo investoi yhteensä noin 600 000 euroa Nurmekseen ja Lieksaan.

Kommentoi

Hae sivuilta