Julkaistu    |  Päivitetty 
Anu Saarelainen

Varaslähtö laskiaiseen – Kotilanvaaralla laskettiin mäkeä sekä perjantaina että sunnuntaina

Lapset pääsivät ajelulle Katja Timosen Aapo-ponilla MTK-Pielisen tapahtumassa. Kyydissä on Roosa Kallasaari. Anu Saarelainen Lapset pääsivät ajelulle Katja Timosen Aapo-ponilla MTK-Pielisen tapahtumassa. Kyydissä on Roosa Kallasaari.

Laskiaista vietettiin viikonloppuna useissa mäenlasku- ja hiihtotapahtumissa. Kotilanvaaralla laskiaiseen otettiin varaslähtö jo perjantaina MLL:n Nurmeksen yhdistyksen ja Ylä-Karjalan SuPerin yhteisessä mäenlaskutapahtumassa. Sunnuntaina mäkeä laskettiin samassa paikassa MTK-Pielisen tapahtumassa.

Merja Iivonen tuli perjantain tapahtumaan paikalle yhdessä lapsenlapsensa Otso Käyhkön kanssa. Kolmivuotias Otso laski pulkkamäkeä isosiskonsa Saana Kokkosen kanssa. Otson mielestä pulkkamäessä on mukavaa, mutta mäki unohtui kerralla, kun hän näki paloauton kaartavan hiihtokeskuksen pihaan.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Jee, paloauto, hän hihkaisi silmät suurina ja halusi heti paloautoa tutkimaan.

Paloauton saapuminen tyhjensi mäen hetkessä. Paloauton sisälle jonottivat myös Silja Tiainen ja Eevi Savolainen, mutta he riensivät paloauton sisällä käytyään pikaisesti takaisin mäkeen. Tyttöjen mielestä mäenlasku oli kuitenkin hauskempaa kuin paloauto.

Jyväskylässä asuvat Sanni ja Alisa Peiponen olivat sunnuntaina Kotilanvaaran mäessä viettämässä viimeistä talvilomapäiväänsä ja viilettivät rattikelkalla hurjaa vauhtia. Vähän rauhallisempi meno yhdessä isän, Marko Peiposen, kanssa kelpasi pikkuveli Aatulle.

– Me asumme Jyväskylässä. Siellä hiihtoloma jo päättyy, tytöt kertoivat ja ottivat ilon irti viimeisestä lomapäivästä isän luona Nurmeksessa.

– Sattuipa hyvä keli. Mäki ei ole liian jäinenkään, kun päälle satoi lauantaina pehmeää lunta, isä arvioi.

MLL:n Nurmeksen yhdistyksen ja Ylä-Karjalan SuPerin tapahtumassa oli järjestäjien arvioiden mukaan enimmillään yhtä aikaa paikalla noin 120 ihmistä. MTK-Pielisen tapahtumassa puolestaan kävi noin 160 ihmistä.

Oikaistu tiistaina 5.3. klo 7.15: Kuvatekstissä oli virhe. Aapo-poni on Katja Timosen, ei Tolvasen.

Kommentoi

Hae sivuilta