Julkaistu 
Marianne Haverinen

Kirkkokadusta aloite – huolena katoilta putoavat lumet ja peilijäälle vetävät kadut

Leena Moilanen esittää, että talvisin jalkakäytävien sijaan pyöräteitä pidettäisiin talvikunnossa. Kuva on Kirkkokadun jalkakäytävältä. Marianne Haverinen Leena Moilanen esittää, että talvisin jalkakäytävien sijaan pyöräteitä pidettäisiin talvikunnossa. Kuva on Kirkkokadun jalkakäytävältä.

Ahkera Kirkkokadun kulkija Leena Moilanen on harmitellut jo vuosikymmeniä Kirkkokadun jalkakäytävien talvikunnossapitoa. Yksi huolenaihe on talojen katoilta jalkakäytäville putoavat lumet ja jääpuikot. Toinen huoli on keväällä peilijäälle vetävät kadunpätkät, kun lumien sulamisvedet valuvat jalkakäytäville.

Ratkaisuksi Moilanen esittää pyöräteiden talvikunnossapitoa jalkakäytävien sijaan. Hän jätti asiasta kuntalaisaloitteen. Aloitteessaan hän myös pohtii mahdollisuutta jalankulun yhdistämisestä pyöräteihin ympärivuotisesti Karjalankadulta Kötsinmäelle ja torilta Mikonniemensillalle.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Nythän pyöräilijät ajavat kesälläkin usein jalkakäytävillä, vaikka näkyvyys olisi parempi pyöräteillä. Hirveä paikka on tulla esimerkiksi Pielisenkadulta Kirkkokadulle, kun pyöräilijät hyräyttävät nurkan takaa vauhdilla.

Kuntalaisaloite on jätetty 14. helmikuuta, mutta se ei ole vielä edennyt kaupungin koneistossa. Kaupunkirakennepäällikkö Niko Mahlavuori kertoo, ettei aikataulua ole vielä mietitty.

– Sanotaan näin, että kunhan talvikausi on ohitse, ehkä sen jälkeen sitä voisi tarkemmin palastella.

Mahlavuoren mukaan pitää tutkia, onko pyöräteiden talvikunnossapito ylipäätään mahdollista. Hän epäilee, ettei ajotien ja pyörätien väliin jäisi riittävästi lumitilaa.

Kommentoi

Hae sivuilta