Julkaistu    |  Päivitetty 
Anu Saarelainen

Nurmes yksi kolmesta kärkiehdokkaasta – Maaseutuparlamentin pitopaikasta äänestetään netissä maaliskuun lopussa

Nurmes etenee Maaseutuparlamentin paikkakisassa. Arkistokuva: Pertti Meriläinen Nurmes etenee Maaseutuparlamentin paikkakisassa.

Nurmes on päässyt loppusuoralle Maaseutuparlamentti 2020 -paikkakisassa. Paikkakisan raati on valinnut seitsemästä ehdotuksesta kolme kärkiehdokasta, joista Maaseutuparlamentin pitopaikka valitaan. Valinta tapahtuu avoimessa nettiäänestyksessä 26.–28. maaliskuuta.

Nurmeksen kanssa kilpailevat Kurikan kaupunki Etelä-Pohjanmaalta sekä Kaakkois-Suomi, jossa taustalla on useita organisaatioita Etelä-Karjalasta ja Kymenlaaksosta. Mikäli Kaakkois-Suomi vie äänestyksessä voiton, Maaseutuparlamentti pidetään Lappeenrannassa Rauhan alueella.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Voimme olla hyvillämme siitä, että pääsimme kolmen parhaan joukkoon, mutta voittamaan tietenkin lähdemme, sanoo Pikesin toimitusjohtaja Minna Heikkinen.

Seuraavaksi Nurmeksesta on tehtävä mainosvideo, jolla tuodaan esille suurelle yleisölle samat asiat, jotka olivat perusteena Nurmeksen valitsemisessa kärkikolmikkoon.

Raadin mukaan ehdotuksissa näkyy paikallista sitoutuneisuutta, monipuolista ja persoonallista lähestymistapaa maaseudun mahdollisuuksista kestävän kehityksen edistämisessä sekä modernia tulkintaa maaseutumaisuudesta.

– On hienoa nähdä, miten ehdotuksissa on nostettu esiin ja hyödynnetty paikallista kulttuuria ja ympäristöä. Kaikkiin kohteisiin ja maaseudun kehittämisen helmiin olisi mielenkiintoista tutustua tarkemmin, sanoo raadin puheenjohtajana toiminut Maaseutupolitiikan neuvoston pääsihteeri Christell Åström ja lisää, että raadissa käytiin tiukka äänestys kolmen kärjestä.

Maaseutuparlamentti 2020 -tapahtuman pääjärjestäjätahot ovat Maaseutupolitiikan neuvosto, maaseutuverkosto, Suomen kylät ry ja MTK ry.

Kommentoi

Hae sivuilta