Julkaistu 
Hanna Laukkanen

Ellun laturisteilyn jatko on vaakalaudalla – "Kaikki hiihtäjät eivät käytä nettiä ja Facebookia"

Latuja oli 30 kilometrin edestä. Teuvo Salmela uskoi hiihtävänsä pisimmän matkan. Hanna Laukkanen Latuja oli 30 kilometrin edestä. Teuvo Salmela uskoi hiihtävänsä pisimmän matkan.

Ellun laturisteily ei tavoittanut niin paljon hiihtäjiä kuin Nurmeksen Lions Club toivoi ennakkoon. Lauantaina 15. kertaa järjestettyyn tapahtumaan osallistui 50 hiihtäjää. Ennen tapahtumaa järjestäjät sanoivat, että jos osallistujamäärä jää alle sadan ihmisen, tapahtuman jatko ei ole varmaa.

LC Nurmes/Pielinen ry:n sihteeri Jari Itäaho sanoo, että järjestäjät toivoivat yhden lehtijutun ja aktiivisen Facebook-markkinoinnin tavoittavan yleisön. Lehtimainos jätettiin pois.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Mietimme, että emme saa ilmoituksella niin paljon ihmisiä paikalle, että ilmoituksen tulot katettaisiin, Itäaho sanoo.

15 vuotta laturisteilylle osallistunut Seija Kukkonen sanoo, että ei löytänyt tietoa laturisteilystä helposti. Hän olisi toivonut lehti-ilmoitusta ja muistuttaa, että kaikki hiihtäjät eivät käytä nettiä ja Facebookia.

– Toivon, että tapahtumaa jaksettaisiin pyörittää. Tunnelma on joka vuosi ollut hyvä, Kukkonen sanoo.

Muita syitä yleisömäärän vähenemiseen olivat lauantaina järjestetyt Vasaman piirikunnalliset hiihdot Valtimolla.

– Lisäksi säätiedotus lupasi paljon huonompaa säätä lauantaille, Itäaho sanoo.

Yhdistys päättää kokouksessaan 21. maaliskuuta, jatketaanko laturisteilyä ensi vuonna. Joka vuosi kaikki tuotot on annettu joko nuorisojärjestölle tai vanhuksille.

Ensimmäisellä Ellun laturisteilyllä 15 vuotta sitten oli 250 osallistujaa.

Kommentoi

Hae sivuilta