Julkaistu    |  Päivitetty 
Risto Kuittinen

"Siperia opettaa, mikä menee ja mikä ei" – Nurmeksen markkinoilla riitti tunnelmaa

Armi Nevalainen tutki Ari Kiisken suksikokoelmaa. Kiiski kertoi suksien olevan Ruotsista. Risto Kuittinen Armi Nevalainen tutki Ari Kiisken suksikokoelmaa. Kiiski kertoi suksien olevan Ruotsista.

Keväiset markkinat tiistaina toivat eloa Nurmeksen kauppatorille. Sää suosi ja tunnelmaa riitti, vaikka muutamia toripuheita vakiomyyjien poisjäämisestä olikin. Torilta ei esimerkiksi saanut makeisia.

Helsingistä markkinoille tiistaina saapunut Ari Kiiski jutteli tuttuun tyyliinsä markkinakansalle samalla kaupaten talvikauden tavaraa, kuten suksia ja leveäsompaisia sauvoja.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Kesällä on sitten eri tavarat myynnissä, eihän silloin kukaan suksia osta. Siperia opettaa, mikä menee ja mikä ei, Kiiski virnisti.

Kiiskin suksivalikoimaa katselemassa ollut Armi Nevalainen oli tyytyväinen, kun kauppatorilla oli hyvä määrä myyjiä ja aurinko paistoi. Muistissa olivat vielä viime syksyn markkinapäivän kurjat kelit.

– Totta kai tulin markkinoille. Ainahan sitä jotain tulee ostettua, ja toivottavasti myyjät sitten tuumaavat, että olihan siellä asiakkaita ja tulevat uudestaankin, Nevalainen sanoi.

Nevalaisen mukaan markkinatunnelma on omanlainen myyntiartikkeli, josta voi tulla nauttimaan, vaikka mitään ei ostaisikaan. Toki tunnelmaa varten tarvitaan myyjiä, asiakkaita, sopiva sää ja vaikkapa höyryävä markkinamakkara.

– Sitten justiinsa tällaiset ihanat papat ovat myymässä, kuten silloin aikoinaan oli Rukkas-Antti, joita kuuntelee ihan huvikseen, Nevalainen jatkoi Kiiskin puheenparren kuuluessa taustalla.

Kommentoi

Hae sivuilta