Julkaistu    |  Päivitetty 
Marianne Haverinen

Ei sittenkään Lehtovaaraan – Kirjasto evakkoon torin laitaan

Kirjastotoimenjohtaja Kirsi Kärkkäinen iloitsee siitä, että kirjastolle löytyi paikka niin keskeiseltä sijainnilta Nurmeksen ytimestä. Marianne Haverinen Kirjastotoimenjohtaja Kirsi Kärkkäinen iloitsee siitä, että kirjastolle löytyi paikka niin keskeiseltä sijainnilta Nurmeksen ytimestä.

Nurmeksen kirjasto muuttaa Nurmes-talon remontin ajaksi POP-pankin entisiin tiloihin keskustaan. Alun perin väistötiloiksi kaavailtiin Lehtovaaran koulua, mutta uuteen tilaisuuteen tartuttiin heti, kun pankki ilmoitti muuttavansa Porokylään.

– Tämä oli meille todellinen lottovoitto. Tila on niin keskeisellä paikalla. Kun kirjasto aiottiin ensin siirtää Lehtovaaran koululle, monet asiakkaat sanoivat, etteivät he kävisi siellä lainkaan, kertoo kirjastotoimenjohtaja Kirsi Kärkkäinen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kyseessä on yksityisessä omistuksessa oleva vuokratila, jota kaupunki vuokraa huhtikuusta alkaen. Se on pienempi kuin Lehtovaaran koulu noin 520 neliöllään. Kirjasto ja lukusali tulevat katutasoon, ja alakertaan tulevat henkilökunnan työskentelytilat.

– Alustavia suunnitelmia on jo tehty, että lukusalin näkymät olisivat kadulle päin. Saadaan viihtyisä ja valoisa paikka, mutta ei niin isoa kuin tällä hetkellä, sanoo sivistystoimenjohtaja Petri Moilanen.

Moilanen uskoo, että kirjaston muutto vilkastuttaa kauppalan asiakasliikennettä.

– Vähän jo ajattelin, että halutaanko sieltä enää pois kahden vuoden jälkeen, hän naurahtaa.

Kirsi Kärkkäisen mukaan kirjaston valikoimaan valitaan tuoreimmat ja lainatuimmat teokset kaikilta osastoilta. Loput varastoidaan kahdeksi vuodeksi painotalolle.

– Sellainen aineisto, jota ei ole lainattu muutamaan vuoteen, menee automaattisesti varastoon.

Kommentoi

Hae sivuilta