Julkaistu 
Marianne Haverinen

Seurakuntaliitoksessa Valtimolle tulossa oma kirkkopiiri ja pappi – uudet vaalit ehkä syksyllä

Nurmeksen kirkkoherra Markus Kontiainen ja Valtimon kirkkoherra Mikko Huhtala povaavat syksylle uusia seurakuntavaleja. Marianne Haverinen Nurmeksen kirkkoherra Markus Kontiainen ja Valtimon kirkkoherra Mikko Huhtala povaavat syksylle uusia seurakuntavaleja.

Syksyllä saatetaan järjestää uudet seurakuntavaalit Ylä-Karjalassa, jos Nurmeksen ja Valtimon seurakunnat yhdistyvät. Uutta yhteistä kirkkovaltuustoa ei todennäköisesti pystytä perustamaan paperivaaleilla, koska Valtimon valtuutetuilla ei ole vertauslukuja sopuvaalien takia.

– Se on kyllä vähän ikävä juttu, kun vasta on saatu vaalikausi käyntiin. Se kysyy sitoutumista meidän luottamushenkilökaartilta lähteä uudelleen ehdokkaaksi, harmittelee Nurmeksen kirkkoherra Markus Kontiainen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Nurmeksen ja Valtimon seurakuntien tunnusteluryhmä pääsi maanantaina yksimielisyyteen yhdistymissopimuksen sisällöstä. Luonnosta esitellään kirkkoneuvostoille ensi viikolla. Sopimuksessa valtimolaisille luvataan oma kirkkopiiri, pappi ja toimintaryhmä. 

Jos kuntaliitos syntyy, seurakunnat eivät tarvitsisi koko yhdistymissopimusta, vaan ne voisivat yhdistyä automaattisesti. 

– Sopimuksella lähinnä turvataan seurakuntatyön jatkuminen Valtimolla, sanoo Valtimon kirkkoherra Mikko Huhtala.

Seurakuntalaisia ja henkilöstöä kuullaan huhtikuussa. Kirkkoneuvostot käsittelevät asian huhtikuun puolivälissä, ja liitos tulee kirkkovaltuustojen päätettäväksi noin viikko kuntaliitosratkaisun jälkeen toukokuussa.

Kommentoi

Hae sivuilta