Julkaistu 
Marianne Haverinen

Ylä-Karjalan kysely: Nurmeksen ja Valtimon kuntaliitos menossa läpi

Tällä hetkellä näyttää siltä, että kuntaliitos ratkaistaan Valtimolla. Kuvituksessa Valtimon vaakunasusi pyörittelee omien kultakolikoidensa ja Nurmeksen karhukeihäänkärkien välillä. Meri-Kukka Okkonen Tällä hetkellä näyttää siltä, että kuntaliitos ratkaistaan Valtimolla. Kuvituksessa Valtimon vaakunasusi pyörittelee omien kultakolikoidensa ja Nurmeksen karhukeihäänkärkien välillä.

Ylä-Karjalan viime viikolla tekemän valtuutettujen soittokierroksen perusteella Nurmeksen ja Valtimon kuntaliitos olisi menossa läpi. Asia ratkaistaan Valtimon valtuustossa, sillä Nurmeksen kanta oli selvä. Nurmeksen 31 valtuutetusta 29 kannatti liitosta ja vain kaksi valtuutettua ei ottanut vielä kantaa.

Valtimolla puolestaan 14 valtuutettua 21:stä oli enemmän tai vähemmän kuntaliitoksen kannalla. Heistä kahdeksan oli jo tehnyt päätöksensä ja kuusi halusi vielä perehtyä tarkemmin liitospapereihin ja kuulla kuntalaisia ennen päätöksentekoa. Vain kolme valtuutettua oli päättänyt äänestää kuntaliitosta vastaan, ja neljäs vastustaja oli vielä epävarma. Kolme valtuutettua ei ottanut tässä vaiheessa kantaa suuntaan tai toiseen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Valtuustot päättävät kuntaliitoksesta huhtikuun viimeisellä viikolla.

Suuri juttupaketti kuntaliitoksen faktoista ja mielipiteistä torstain (21.3.) Ylä-Karjalassa.

 

Kommentoi

Hae sivuilta